Bozüyük Müftülüğüne bağlı Yaz Kuran Kursları'nda eğitim gören öğrenciler, Ramazan ayı nedeniyle program düzenledi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Belediye Düğün Salonu'ndaki programda öğrenciler Kuran-ı Kerim okudu.
Etkinlikte konuşan ilçe müftüsü Burhan Çakır, bu tür programlarda salonlarda gördükleri tablonun kendilerine çalışma azmi ve şevki verdiğini söyledi.
Bu yıl Kuran kurslarının öğrencilerle dolup taştığını belirten Çakır, şöyle konuştu:
"Şu an yaz Kuran kurslarında 4 ila 5 bin civarında öğrencimiz var. İnşallah, bu öğrencilerimiz gelecekte devlet kademelerinde görev alacak, Kur'an eğitim almış yavrularımız olacak inşallah. Bu yavrularımız devletine, milletine hizmet edecek, anne, baba ve büyüklerine saygılı bir şekilde hayat sürdürecekler. Dini temsil eden kurum olarak sadece bizim çalışmamız ve gayretimiz yeterli değil. Bizler, siz eli öpülesi annelerimiz ile çocukların yetişmesi konusunda el ele verirsek inşallah daha büyük başarılara imza atacağız. Özelikle toplumların şekillenmesinde siz annelerimizin, hanım kardeşlerimizin çok büyük etkisi var. Bakın Osmanlı devleti 600 yıl ömür sürdü. Osmangazi'yi, Ertuğrulgazi'yi, Fatihleri, Kanunileri, Yavuz Sultan Selimleri yetiştiren sizler gibi eli öpülesi annelerdi. O anneler, özellikle çocuklarına Allah'ı, peygamberi, İslam dinini, ibadet etmeyi, Kuran'ı sevmeyi öğrettiler ve onlar devletine, milletine hizmet ettiler ve yeri geldi annesinin ayağının altını öptüler."
Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından ilahiler seslendirilirken, çeşitli piyes, şiir ve sema gösterileri sunuldu. - Bilecik
Son Dakika › Yerel › Bozüyük Müftülüğü Yaz Kuran Kursları'ndan Ramazan Programı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.