Buldanlı Hayırseverden Sağlığa Yatırım - Son Dakika
Yerel

Buldanlı Hayırseverden Sağlığa Yatırım

Buldanlı Hayırseverden Sağlığa Yatırım

Denizli'nin Buldan ilçesinde bulunan Buldan Dr.

24.05.2012 11:35

Denizli'nin Buldan ilçesinde bulunan Buldan Dr. Abdullah Sayıner Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nin yetersiz kalması nedeniyle hayırsever işadamı Ali Ulvi Bakkal ve kardeşi Adnan Bakkal, hastaneye ek bina yaptırmak için protokol imzaladı.

Valilik makamında düzenlenen protokol imza törenine Vali Abdülkadir Demir, hayırsever işadamları Ali Ulvi Bakkal ve Adnan Bakkal, Buldan Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Buldan Belediye Başkanı Fahri Şevik ve İl Sağlık Müdürü Dr. Erdoğan Taş katıldı. Törende konuşan Vali Abdülkadir Demir, Denizli'de başta eğitim ve sağlık olmak üzere her sektörde hayırseverlerin büyük destekler verdiğini söyledi. Denizli'de son 8 yılda eğitime devletin 75 milyon TL destek verdiğini hayırseverlerin ise 56 milyon TL destekte bulunduğunu belirten Vali Demir, "Devletin yaptığı yatırımın üçte ikisi kadar hayırseverlerimiz katkı verdiler. Ben inanıyorum ki, ülkemizde hayırseverlerimizin verdiği desteğin en yüksek olduğu il Denizli" dedi.

Buldan'daki Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nin Türkiye'de örnek bir hastane olduğunu vurgulayan Vali Abdülkadir Demir, "Göğüs Hastalıkları Hastanesi, ilçede olup da bu kadar doluluk oranına ulaşan nadir hastanelerden bir tanesi. Göğüs hastalıklarının tedavisinde ilçemizin coğrafi şartlarının uygunluğu nedeniyle 2010 yılında doluluk oranı yüzde 85.6, 2011 yılında yüzde 80, 2012 yılının ilk üç aylında ise yüzde 101 olarak gerçekleşmiş. Buradaki mevcut 96 yatak sayısının vasıflı yataklar olmaması nedeniyle Sağlık Bakanlığımızın ülkemizde gerçekleştirdiği reform şartlarına uygun değildi. Burada hayırsever işadamları ek bina yapmak için talepte bulundular. 50 yataklı hastaneyi de yaptığımız da koğuş sisteminden, iki yataklı vasıflı odalara kavuşmuş olacağız. Tüm Denizlililer adına kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Buldan Dr. Abdullah Sayıner Göğüs Hastalıkları Hastanesi ek bina protokolü Vali Abdülkadir Demir, hayırsever işadamları Ali Ulvi Bakkal ve Adnan Bakkal tarafından imzalandı.

50 yatak kapasiteli olan ek binanın 1 milyon 500 bin TL'ye mal olacağı ve tamamının hayırsever tarafından karşılanacağı açıklandı. - DENİZLİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Buldanlı Hayırseverden Sağlığa Yatırım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement