Bulgaristan'a Açılan Sınır Kapılarında TIR Kuyruğu - Son Dakika
Son Dakika Logo

Bulgaristan'a Açılan Sınır Kapılarında TIR Kuyruğu

02.03.2014 16:15  Güncelleme: 10:29

Kapıkule ve Hamzabeyli sınır kapılarında, yurt dışına çıkış yapmak isteyen çok sayıda tır kuyruk oluşturdu.

Bulgaristan, özellikle ihracat TIR'larının hafta başında yüklerini teslim etmek istemelerine bağlı oluşan yoğunluğa, Kapıkule Sınır Kapısı karşısındaki Kaptan Andreevo Sınır Kapısı'nda devam eden genişletme çalışmaları nedeniyle cevap veremiyor.

Ağırlıklı olarak hafta sonları Kapıkule Sınır Kapısı'nda başlayan TIR kuyrukları nedeniyle, bazı TIR sürücüleri de Bulgaristan'a çıkış yapılabilen diğer sınır kapısı Hamzabeyli'ye yönlendiriliyor.

Her iki sınır kapısında da oluşan 4'er kilometrelik TIR kuyruğunun nedenini Bulgaristan'ın yoğunluğa cevap verememesine bağlayan Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Türk tarafındaki alımlarda bir sorun yaşanmadığını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bulgaristan'a Açılan Sınır Kapılarında TIR Kuyruğu - Son Dakika


Advertisement