Burhaniye'de Bakla Rekoltesi Düştü - Son Dakika
Yerel

Burhaniye'de Bakla Rekoltesi Düştü

Burhaniye\'de Bakla Rekoltesi Düştü

Burhaniye Ziraat Odası Başkanı Ali Duman, bölgede bakla üretiminin 800 kilo ile bir tona kadar düştüğünü söyledi.

24.05.2013 17:04

Burhaniye Ziraat Odası Başkanı Ali Duman, bölgede bakla üretiminin 800 kilo ile bir tona kadar düştüğünü söyledi.

Duman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önceki yıllarda Burhaniye'de bakla rekoltesinin, bir buçuk ile iki ton olduğunu belirterek, bu yıl gerçekleşen aşırı yağışların, üretimi neredeyse yarı yarıya düşürdüğünü belirtti.

Bu yılki üretimin bir tonu geçmeyeceğini ifade eden Duman, "Bu sene Edremit Körfezi bölgesinde aşırı yağışlar oldu. Körfez bölgesinin bakla üretim merkezi olan Burhaniye'de geçtiğimiz yıllar bir buçuk, iki ton olan bakla üretimi, bu sene 800 kilo ile bir tona kadar düştü. Bu da bakla üreticisini zor günlerin beklediğinin bir işaretidir" diye konuştu.

İlçede çiftçilik yapan İsmail ve Halil Başa kardeşler de bakla üretiminin, geçen yıllara göre düştüğünü ve yağışlar nedeniyle tohumların toprakta çürüdüğünü ifade etti.

İsmail Başa, yağışlar nedeniyle fazla bakla ekimi yapılamadığını belirterek,

"Yağmurlar nedeniyle bahçelere girilemedi, sürülemedi, ekim yapılamadı. Ekilen arazilerdeki bakla tohumları çürüdü. Ekimi yapılan fidanlar çıkmadı. Onun için bu sene bakla üretiminde, yüzde 50 ürün kaybı var" diye konuştu.

Ürünün az olmasına karşın fiyatlarda değişiklik olmadığını kaydeden Başa, baklayı toptan 50 kuruşa sattıklarını, pazarlarda kilosunun bir lira, manavlarda ise 2 liraya satıldığını bildirdi.

Halil Başa da körfez bölgesindeki yağışların sebze ve meyve üreticilerini olumsuz etkilediğini söyledi. - BALIKESİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Burhaniye'de Bakla Rekoltesi Düştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement