Burhaniye'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Burhaniye'den Kısa Kısa

Burhaniye\'den Kısa Kısa

Burhaniye'de 217 sokak hayvanı aşılandı, 76 kedi ve köpek sahiplendirildi.

04.02.2014 17:11

Burhaniye ilçesinde, 2013 yılında, 217 sokak hayvanı aşılandığı, 76 kedi ve köpek sahiplendirildi.

Burhaniye Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, sokak hayvanlarının rehabilitasyonuna yönelik çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Bu çalışmalar kapsamında hiçbir sokak hayvanının kötü muameleye maruz kalmadığı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kısırlaştır-aşıla-yaşat yolu izlenerek, kısırlaştırıldıktan sonra aşıları yapılmış şekilde doğal ortamana bırakılan sokak hayvanlarının yaşam haklarını korumaya yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Burhaniye Belediyesi Veterinerlik Birimi olarak 2013 yılında 247 sokak hayvanının tedavilerini gerçekleştirdik, 217'sinin kısırlaştırma aşı ve bakımlarını yaptık. Ayrıca 76 kedi ve köpeği, yeni sahiplerine teslim ettik."

-Alt yapı çalışmaları

Öğretmenler Mahallesi Muammer Aksoy Bulvarı'nda yol genişletmeye paralel olarak yürütülen parke taş döşemesi sürerken, su ve kanalizasyon ekiplerinin alt yapı çalışmalarını tamamladığı bildirildi.

Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova, yaptığı açıklamada, geleceğin Burhaniye'si için vitrin çalışmalarının ötesinde en ince detaya kadar bölgedeki alt yapı ve yol çalışmalarını uygulamaya geçirdiklerini belirterek, nüfusu her geçen gün artan bölgedeki eski içme suyu hatlarını 125'lik yan borular ve 300'lük ana yapıştırma plastik borularla yenileyerek geleceğin alt yapısı hazırladıklarını kaydetti. - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Burhaniye'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement