Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe Açıklaması

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ihracatta ikinci sırada yer alan, ekonomiye önemli bir katma değer sağlayan Bursa'nın devlet yatırımlarından hak ettiği payı alamadığını söyledi.

03.01.2012 18:01

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ihracatta ikinci sırada yer alan, ekonomiye önemli bir katma değer sağlayan Bursa'nın devlet yatırımlarından hak ettiği payı alamadığını söyledi.

Altepe, Almira Otel'de yapılan Bursa Fan Kulüp 15. Dönem Olağanüstü Genel Kurulu'nda, "Marka Şehir Bursa" hedefi doğrultusunda büyükşehir imkanlarıyla hayata geçirdikleri projeler hakkında bilgi verdi.

Tarihi ve kültürel dokunun gün yüzüne çıkarılmasından ulaşım projelerine, spor yatırımlarından sosyal projelere kadar 900'ün üzerindeki projeyle kente ve kentliye hizmet verdiklerini belirten Altepe, şöyle konuştu:

" Türkiye'de nüfusa oranla en fazla raylı sistem Bursa'da. Tarihi eserlerin restorasyonu, kültürel değerlerimizin gelecek kuşaklara aktarılması noktasındaki çalışmalarımız ve Bursa'nın turizm alanında da örnek alınan bir konuma gelebilmesi için gerçekleştirdiğimiz yatırımların miktarı da fazla."

Altepe, şehrin imarına ve her alanda kalkınmasına yönelik yatırımları kendi bütçe imkanlarıyla gerçekleştirdiklerini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Türkiye nüfusunun 30'da biri Bursa'da yaşıyor. Bu rakam, Bursa'nın devlet yatırımlarından en az 30'da bir oranında pay alması anlamına gelir. Bursa, üretimi, ihracatıyla ekonomiye çok önemli düzeyde katma değer sağlıyor. Ancak ne yazık ki, yatırımlar noktasında bunun karşılığını alamıyor. Ben burada Bursalılar olarak biraz kendimizi eleştirmek istiyorum. Bursa'yı gerektiğince sahiplendiğimize inanmıyorum. Milletvekillerimiz başta olmak üzere kent dinamiklerimizle büyük bir lobi gücü oluşturalım."

Bursa Fan Kulüp'ün 15. Olağanüstü Genel Kurulu'na AK Parti Bursa Milletvekilleri Hüseyin Şahin, Önder Matlı, Mustafa Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdullah Karadağ, Büyükşehir Genel Sekreteri Seyfettin Avşar ve iş adamları katıldı.

- BURSA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement