Busiad Nesilleri Bir Araya Getirdi - Son Dakika
Yerel

Busiad Nesilleri Bir Araya Getirdi

Busiad Nesilleri Bir Araya Getirdi

Bursa Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (BUSİAD) geleneksel hale getirdiği 'Ebeveynler ve Çocukları Toplantıları'nın yedincisi yapıldı.

25.10.2013 11:00

Bursa Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (BUSİAD) geleneksel hale getirdiği 'Ebeveynler ve Çocukları Toplantıları'nın yedincisi yapıldı.

BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Oya Yöney, toplantıda yaptığı konuşmada, kuşaklar arasında karşılıklı iletişim ve hoşgörünün ön planda olması gerektiğinin üzerinde durdu. Şirketlerin nesilden nesile büyüyerek varlığını sürdürmesinin herkesin en büyük arzusu olduğunu dile getiren Yöney, Türkiye'de kurumsallaşmanın az olduğuna işaret etti. Yöney, "Yapılan araştırmaya göre, bugün dünyada 300 yaşında şirketler var. Hala dünyanın en büyük kağıt üreticilerinden biri olan İsveç şirketi Stora bugün 700 yaşını doldurdu. Bu şirketlerde gelenek ve yenilik dengesinin iyi kurulduğunu görüyoruz. Sahip oldukları değerleri korurken, yenilenen sistemlerle dünya ile birlikte değişiyor. Hatta değişimin öncüsü oluyorlar. Türkiye'de işletmelerin yüzde 80'i 5'inci yılına, yüzde 96'sı ise 10 yılına ulaşamadan kapanıyor" dedi.

Türkiye ekonomisinin genç oyuncuların ve kobilerin üzerinde yükseldiğini anlatan Yöney, işletmelerin yüzde 90'a yakınının aile şirketlerinden oluştuğunu söyledi. İşletmelerde aile içi uyuşmazlıklar ve yetki belirsizliğinin kayıplara sebebiyet verdiğini ifade eden Yöney, "Bunlara ekonomik krizler, sektörel daralmalar, artan rekabet de eklenince şirketler varlığını sürdürmekte zorlanıyor. Bu yüzden kurumsallaşma üzerinde önemle durarak geleceğe yatırım yapmak istiyoruz. BUSİAD çatısı altında kurulan çok değerli 'kurumsal yönetim uzmanlık' grubu şimdiye kadar olduğu gibi gelecekte de çalışmalarını sürdürmeye devam edecektir" diye konuştu.

Toplantıya katılan Türkiye'nin önde gelen kişisel gelişim uzmanlarından Mümin Sekman ise, salondaki davetlilere başarının sırlarını anlattı. Aynı sektörde olan iki firmanın birinin başarılı, diğerinin ise başarısız olmasını insan faktöründen kaynaklandığını belirten Sekmen, anahtar noktalardan birinin sürdürülebilir başarı olduğunu söyledi. Sosyal paylaşım sitelerinde fenomen olmuş bir çocuğun fotoğrafını salondakilere gösteren Sekmen, kumların üzerinde oynayan çocuğun, başarının bir resmi olduğunu söyledi. Sekmen, "Burada çocuğun gözlerine bakıldığında bir kararlılık ve inanç var. Buna işini yaparken kendini kaybeden insan diyebiliriz. Bir başka ifadeyle bu, zamanı unutmaktır" diyerek başarının sırlarını paylaştı. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Busiad Nesilleri Bir Araya Getirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement