Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden Deprem Seferberliği... Hatay'a Çadır Kent Kuruluyor - Son Dakika
Yerel

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden Deprem Seferberliği... Hatay'a Çadır Kent Kuruluyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi uzman ekipleri, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin büyük yıkıma yol açtığı kentlerden Hatay’a ulaşarak arama kurtarma çalışmalarına başladı. Sosyal Hizmetler ekipleri, Hatay ve Maraş’ta gıda, ekmek, su ve battaniye yardımına başladı. Kızılay iş birliğiyle, Antalya'da kan bağışı kampanyası başlatıldı. Başkan Muhittin Böcek, Hatay'a 40 çadırlık çadır kent kurulacağını duyurdu.

07.02.2023 13:51  Güncelleme: 15:03

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi uzman ekipleri, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin büyük yıkıma yol açtığı kentlerden Hatay'a ulaşarak arama kurtarma çalışmalarına başladı. Sosyal Hizmetler ekipleri, Hatay ve Maraş'ta gıda, ekmek, su ve battaniye yardımına başladı. Kızılay iş birliğiyle, Antalya'da kan bağışı kampanyası başlatıldı. Başkan Muhittin Böcek, Hatay'a 40 çadırlık çadır kent kurulacağını duyurdu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş'ta dün meydana gelen iki büyük depremin ardından depremzedelere yardım için seferber oldu. Antalya İtfaiyesi, Kahramanmaraş ve Hatay'da enkaz altı görüntüleme, sismik ses dinleme, termal kamera gibi teçhizatlar ve kesici-ayırıcı makinelerle, yardım bekleyen yurttaşlara ulaşmaya çalışıyor. Sosyal Hizmetler ekipleri, Hatay ve Maraş'ta gıda, ekmek, su ve battaniye yardımına başladı. Mobil Aşevleri de deprem bölgesine ulaştı. Cam Piramit'te oluşturulan Afet Yardım Merkezi'ne giden 11 TIR dolusu yardım deprem bölgelerine doğru yola çıktı. Hatay'a ise 40 çadırlık çadır kent kuruluyor. Antalyalılar ihtiyacı olan depremzedeler için kan bağışlıyor.

HATAY'A ÇADIR KENT KURULUYOR

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, gece saatlerinde Cam Piramit'teki Afet Merkezi'ne giderek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Çalışmaları koordine eden Başkan Muhittin Böcek, ilçelerdeki yurttaşların da ATASEM Kurs Merkezleri'ne yardımlarını ulaştırabileceğini söyledi. "Birlik ve beraberlik içinde bu yaraları saracağız" diyen Başkan Böcek, şu bilgileri verdi:

"Dün itibarıyla ilk etapta arama kurtarmada uzman itfaiye ekiplerimizin de bulunduğu 64 araç ve 218 personelimiz deprem bölgeleri Hatay ve Maraş'a ulaştı. Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığımız gıda, ekmek, su ve battaniye yardımına başladı. Ekiplerimiz Hatay'a 40 çadırdan oluşan Çadır Kent kurmaya başladı."

YARDIM TIRLARI YOLA ÇIKTI

Tek yürek olan Antalya halkına teşekkür eden Başkan Muhittin Böcek, "Vatandaşlarımız çok duyarlı bir şekilde yardımlarını bizlere ulaştırdılar. Dün gelen yardımlarımızı gönüllü vatandaşlarımızla birlikte istifledik. Ağırlıklı olarak gıda maddeleri, hijyenik ürünler, kağıt havlu, battaniye, yorgandan oluşan malzemeleri tasnif ettik, tırlarımızı yükledik. Gıda ve ihtiyaç malzemeleri yüklü 11 yardım TIR'ını Maraş ve Hatay'a gönderdik" diye konuştu.

ANTALYALILARA ÇAĞRI

Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, gelen talepler doğrultusunda deprem bölgesinde daha çok ısıtıcı, battaniye, uyku tulumu, bere, atkı, konserve yiyecek ihtiyacı olduğunu belirterek, ağırlıklı olarak söz konusu ihtiyaçlara yönelik yardım çağrısında bulundu.

ASAT 30 ARAÇ GÖNDERDİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, deprem bölgesine ihtiyaç üzerine ek araç ve personel yardımı gönderiyor. Çeşitli iş makineleri ve şişelenmiş içme suyu dolu iki TIR'ın da aralarında bulunduğu 30 araç ve 63 personel daha deprem bölgesine gitmek için hazırlandı.

KAN BAĞIŞI KAMPANYASI BAŞLADI

Büyükşehir Belediyesi, deprem bölgesine ekip, ekipman ve insani yardımın yanında kan bağışı desteği de sağlıyor. Depremzedelerin kan ihtiyacını karşılamak için Kızılay iş birliğinde kan bağışı kampanyası başlatıldı. Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası'nda gerçekleştirilen kan bağışı yoğun ilgi gördü. Büyükşehir yetkilileri, kan bağışının akşam 19.00'a süreceğini belirterek, sağlık durumu uygun olan herkesi deprem bölgesine destek olmaya davet etti.

CENAZE NAKİL ARAÇLARI GÖNDERİLDİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürlüğü de gece saatlerinde Kahramanmaraş ve Hatay'a 40 kişilik bir ekiple, 6 cenaze nakil aracı, cenaze malzemesi ve çeşitli teçhizat gönderdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi\'nden Deprem Seferberliği... Hatay\'a Çadır Kent Kuruluyor
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden Deprem Seferberliği... Hatay'a Çadır Kent Kuruluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement