Çadır Kentte Diş Polikliniği Hizmete Girdi - Son Dakika
Yerel

Çadır Kentte Diş Polikliniği Hizmete Girdi

Çadır Kentte Diş Polikliniği Hizmete Girdi

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesi Süleyman Şah Konaklama Tesisleri Sahra Hastanesinde diş polikliniği hizmete girdi.

18.02.2014 22:29

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi Süleyman Şah Konaklama Tesisleri Sahra Hastanesinde diş polikliniği hizmete girdi.

Ülkelerinde çıkan iç karışıklıktan dolayı Türkiye'ye sığınan ve Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesislerinde bulunan Suriyeli mültecilerin diş sorununu çözmek amacıyla sahra hastanesine diş polikliniği açıldı. Diş polikliniği aşılış törenine Akçakale Kaymakam Eyüp Fırat, Akçakale Devlet Hastanesi baştabibi Yılmaz Gerger, baştabip yardımcısı Emre Beyazgül, çadır kent kamp koordinatörü Ahmet Alptekin, kamp müdürü Hüseyin Ortaç, Kamp müdür yardımcısı Bekir Engül, Hasan Öztürk, Tuğay Çelik ve birim sorumluları katıldı.

Bir buçuk yıldır Suriyeli misafirlerimizin insani taleplerini karşılamaya çalıştıklarını dile getiren Kaymakam Eyüp Fırat, diş polikliniği açılış töreninde kısa bir açıklama yaptı. Fırat, "Yaklaşık bir buçuk yıldır Suriyeli kardeşlerimizi misafir etmekteyiz. Çadır kentimiz kurulduğundan beri, özellikle hastanemiz bir fiil çalışmaktaydı. Diş problemi de hastanemizin kuruluşuyla beraber sevklerini alıp, Akçakale devlet hastanemize, hem de Şanlıurfa'ya sevklerini yapıyoruz. Günlük 700 yüz,800 yüz sevk yapıyoruz. Bizim bir buçuk yıldır tüm uğraşılarımız, bir diş polikliniği açıp bu sevk zincirini kırmak idi. Allaha şükür bunu başardık. Ben emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum" dedi.

Diş polikliniği hizmete girmesi ile birlikte diş sorunu ile gelen Suriyeli mülteci hastalar muayene olamaya başladı. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çadır Kentte Diş Polikliniği Hizmete Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement