Çağlayan Engellilerin Sıkıntılarını Dinledi - Son Dakika
Yerel

Çağlayan Engellilerin Sıkıntılarını Dinledi

Çağlayan Engellilerin Sıkıntılarını Dinledi

Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, engelli ve ailelerinin sıkıntılarını dinledi.

12.10.2014 16:27

Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, engelli ve ailelerinin sıkıntılarını dinledi.

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, başkan yardımcısı Necmettin Şahin ile birlikte Orhangazi Sakatlar Derneği'nde düzenlenen toplantıya katıldı. Engelli aileleri ve engellilerin katıldığı toplantıda konuşan Dernek Başkanı Emrullah Akçay, her ay bir yerel yönetici ile buluşma toplantıları başlattıklarını ve bu toplantının ilkini de Neşet Çağlayan ile gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Çağlayan ise, "Aylık toplantılar bu şekilde makul bir yaklaşım. İçinde bulunduğumuz derneği, bizim belediyenin bir parçası olarak görüyoruz. Buradaki problem neyse bizim derdimizdir. Engelli vatandaşlarımız ile ilgili olarak hem bizim hem de geçmişte başkanlık yapmış başkanlar döneminde bir çok çalışmalar var. Önemli olan hem devamını sağlamak hem de eksikliği ve aksaklığı varsa bunları tamamlayıp daha yukarı taşımak. Yerel yönetimler olarak engelliler için görülen en büyük eksikliğimiz şehrin fiziki yapısı. Şehir engellilerimiz için uygun değil. Bu önceden de böyleydi. Fakat alt yapı çalışmaları sonrasında bu sorun daha da arttı" dedi.

Çağlayan, alt yapı çalışmaları ile ilgili olarak çözümün de yakın olduğunu belirterek, "Kısmet olursa aralık ayı itibarı ile alt yapı çalışmaları tamamlanmış olacak. Sadece şehrin yüksek noktalarında küçük bir çalışma kalacak. Engelli vatandaşlarımız açısından bakıldığında sorun çözülmüş olacak. Asfaltlama çalışmaları sonrasında bazı bölgelerimizde çalışmalarımız başladı. Ancak bazı noktalarda yaşanan çökmeler nedeniyle asfaltlamalardan önce yeni bir zemin düzenlemesi yapılması gerekti. Bunun çalışmaları tamamlanır tamamlanmaz asfalt çalışmalarımız yeniden başlayacak. Asfalt alışmalarının yanı sıra kaldırımlarda da bir genişletme çalışması yapmayı arzuluyoruz. Böylece kaldırımlarımızı engellilerimizin daha rahat kullanabileceği bir hale getireceğiz. Önümüzdeki yaz bu sorunları belki de birer anı olarak hatırlayacağız" açıklamasını yaptı.

Çağlayan, daha sonra dernek lokalini dolduran engelli vatandaşlar ile engellilerin ailelerinden gelen şikayet ve önerileri dinledi. Toplantı sonunda Akçay, Çağlayan'a günün anısına bir plaket takdim etti. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çağlayan Engellilerin Sıkıntılarını Dinledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement