Çaldıran'daki Köy Yollarında Hummalı Çalışma - Son Dakika
Yerel

Çaldıran'daki Köy Yollarında Hummalı Çalışma

Çaldıran\'daki Köy Yollarında Hummalı Çalışma

Van'ın Çaldıran ilçesinde, asfaltlanacak 47 köy yolunda sürdürülen stabilize çalışmalarının sonlarına gelindiği bildirildi.

23.08.2012 13:33

Van'ın Çaldıran ilçesinde, asfaltlanacak 47 köy yolunda sürdürülen stabilize çalışmalarının sonlarına gelindiği bildirildi.

Sürdürülen çalışmaları yerinden inceleyen İlçe Kaymakamı İbrahim Dündar, ilçede 64 köy ve 37 mezra bulunduğunu söyledi. Bu yol ağının 493 kilometre olduğunu anlatan Dündar "İlçemizdeki

köy ve mezra yollarının yüzde 60'lık bölümünün sathi kaplama asfalt olarak yapıldı. Geçen yıl olduğu gibi kalan kısmının da stabilizesi yapılmıştır. Bu yolların asfaltı da yapılacak. Bu yıl 13 köyümüzün 47 kilometrelik kısmının stabilizesini bitirdik. Özellikle köylerimin içindeki yolları stabilize ederek insanlarımızın daha rahat etmeleri için elimizden geleni yapıyoruz. Biz de, arkadaşlarımızın büyük bir gayret içerisinde yaptıkları çalışmaları ve nasıl bir ortamda faaliyetlerini sürdürdüklerini yerinde görmek için köylerimizi geziyoruz. Bu şekilde vatandaşlarımızın başka hizmetlere ihtiyaçlarının olup olmadığını yerinde görme fırsatı yakalıyoruz" diye konuştu.

Kaymakam Dündar'ın incelemelerine katılan Tüm Muhtarlar

Federasyonu Çaldıran Şube Başkanı Adem Çınarbay ise "Çaldıran ilçemize cumhuriyet tarihinden bu yana bu şekilde hiç bir zaman hizmetler gelmemişti. Her dalda olduğu gibi özellikle yol asfalt ve stabilize konusunda ilçemizde devrim niteliğinde hizmetler yapıldı. Allah devletimize zeval vermesin. Eskiden köylülerimize çamurlu, tozlu ve bozuk yollar aşılarak ancak ulaşılıyordu. Şimdi ise yolarımız yaşam standartlarındadır.Özellikle köy içi yollarımızın yapımı köylerimiz için mükemmel oldu. Emeği geçenlere, köy muhtarlarım ve köylülerim adına teşekkür ediyorum" dedi. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çaldıran'daki Köy Yollarında Hummalı Çalışma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement