Gümüşhane Çalışma ve İşkur Müdürü Dilek Şehnaz Aşıcı, amaçlarının Gümüşhane'ye en iyi hizmeti vererek işsiz sayısının azaltılmasına yardımcı olmak olduğunu söyledi.
Aşıcı, makamında düzenlediği basın toplantısında, İşkur'un istihdamın korunmasına, geliştirilmesine, yaygınlaştırılmasına ve işsizliğin önlenmesi çalışmalarına yardımcı olmak amacıyla kurulduğunu belirtti.
İl Müdürlüğü olarak 2012 yılında yaptıkları işe yerleştirme, işsizlik sigortaları işlemleri, iş gücü uyumu hizmetleri, mesleki eğitimler, toplum yararına çalışma programları, iş ve meslek danışmanlığı faaliyetleri değerlendirildiğinde 2012 yılında 2 bin 228 kadın, 2 bin 269'u erkek olmak üzere 4 bin 897 kişinin iş isteği ile kurumlarına başvurduğunu ifade eden Aşıcı, "2012 yılında 2 bin 984 kişi işe yerleştirildi. Bunun bin 95'i kadın, bin 889'u erkek işsizdir. İşe yerleştirilmelerin bin 17'si özel sektör iş yerlerine yerleştirilmiştir. 2012 yılında 423 kişiye işsizlik ödeneği olarak yaklaşık 874 bin lira ödenmiştir. Bir önceki yıla göre tüm faaliyetlerimizde artışlar olduğu görülmektedir. Kurum olarak yıllardır belirlenen hedefler doğrultusunda çalışıyoruz. Amacımız Gümüşhane'ye en iyi hizmeti vererek işsiz sayısının azaltılmasına yardımcı olmaktır" dedi.
Muhabir: İbrahim Özdemir
Son Dakika › Yerel › Çalışma ve İşkur Müdürlüğü'nün 2012 Yılı Değerlendirmesi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.