Çamlık Köy Konağı Törenle Açıldı - Son Dakika
Yerel

Çamlık Köy Konağı Törenle Açıldı

Çamlık Köy Konağı Törenle Açıldı

Selçuk'a bağlı Çamlık köyündeki Köy Konağı, Selçuk HEM Giyim Kursu'nun düzenlediği sergiyle törenle açıldı.

15.06.2013 08:55  Güncelleme: 09:40

Selçuk ilçesine bağlı Çamlık köyünde 2011 yılında yapımına başlanılan Köy Konağı, Selçuk Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün gerçekleştirdiği Giyim Kursu'nun düzenlediği sergiyle törenle açıldı.

Çamlık 80. Yıl İlkokulu bahçesindeki Köy Konağı'nın bahçesinde düzenlenen törene Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, eşi Havva Boyacı, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Gökhan Yusuf Özdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Baki Şimşek, Selçuk Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nuri Gökgöz, oda başkanları, Efes Müzesi Müdürü Cengiz Topal, daire amirleri, İl Genel Meclis üyeleri, köy muhtarları, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını Halk Eğitim Merkezi Müdürü Gökgöz yaptı. Halk Eğitim Merkezi'nin faaliyetleri hakkında bilgi veren Gökgöz, "İlçe merkezi ve köylerimizde bu öğretim yılında değişik alanlarda 172 adet kurs açtık ve bu kurslara 2 bin 770 kursiyerimiz kaydoldu. Bu kurslardan bin 805 kişi belge aldı. Halkımızın istekleri doğrultusunda kurslarımız yılın 12 ayı devam etmektedir. Bu öğretim yılı içinde Okullar Hayat olsun Projesi kapsamında GİYİM kursumuzu açıyoruz. Ayrıca yine Okullar Hayat olsun Projesi kapsamında Köyümüzün gençlerine İzmir Yöresi Türk Halk Oyunları Kursu devam etmektedir. Yine Halk Eğitim Merkezi ve ilçe Tarım Müdürlüğü İşbirliğiyle Zeytin Budama ile Şeftali yetiştiriciliği kurslarını da açtık ve tamamladık" diyerek, kursların açılmasında emeği geçen başta Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Baki Şimşek olmak üzere tüm destek verenlere teşekkür etti.

KÖY KONAĞI BU KURSLARA MEKAN OLDU

2012-2013 eğitim öğretim yılında Çamlık'ta açılan kursların meyvelerini almaya başladıklarını belirten Selçuk Kaymakamı Boyacı da, vatandaşların muhtelit kurslarla eğitilmesinin en önemli yeinin Halk Eğiim olduğunu vurguladı. Gelecek dönemlerde bu tür kurslara katılımın daha fala artmasını beklediklerini ifade eden Kaymakam Boyacı, kurslara katılan tüm kursiyerleri kutladığını belirtti. Çamlık Köyüne kazandırılan konağının bu kurslara orijinal bir mekan olduğunu ifade eden Kaymakam Boyacı, Köy Konağının yapımı için 258 bin TL harcandığını, çok amaçlı kullanılabilecek modern bir bina inşa edildiğini söyledi. Sağlık Hizmetlerinin de Köy Konağı'nda verileceğini hatırlatan Kaymakam Ayhan Boyacı, bu konağın yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Selçuk kaymakamı Ayhan Boyacı ve beraberindekiler, Çamlık Köy Konağı'nı ve burada ilk kez gerçekleştirilen giyim kursunun sergisini açtılar. Kurs öğreticisi Tülin Güntürkün öncülüğünde verilen kurslara 14 kursiyer katıldı. Toplam 320 saat süren kursa katılanlara belge verildi.

Yine Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce açılan ve Ulaş Erol önderliğinde halen devam eden İzmir Yöresi Türk Halk Oyunları Kursu öğrencilerinin sunduğu gösteriler büyük beğeni topladı. Çamlık 80. Yıl İlkokulu öğrencilerinin sunduğu flüt ezgilerinin ardından, tüm katılımcılara tavuklu pilav ve ayran ikramı yapıldı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çamlık Köy Konağı Törenle Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement