Çanakkale Zaferi'nin 98. Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Çanakkale Zaferi'nin 98. Yıl Dönümü

Çanakkale Zaferi\'nin 98. Yıl Dönümü

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde, 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98.'inci yıl dönümü münasebetiyle bir dizi program düzenledi.

18.03.2013 15:26

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde, 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98.'inci yıl dönümü münasebetiyle bir dizi program düzenledi.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende protokol erkanı tarafından anıta çelenk konuldu. Meydandaki tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

Daha sonra etkinlikler, Halk Eğitim Merkezi'nde Şehit Zafer İpek Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan programla devam etti. Burada günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Şehit Zafer İpek Anadolu Lisesi Müdürü Murat Akgündüz, Çanakkale Zaferi'ni anlamak için Çanakkale'nin tekrar tekrar yaşanması gerektiğini söyledi. 'Çanakkale'den dersler çıkartmak yarınımızın, geleceğimizin devamı olacak çocuklarımızın hem gelecekte aynı işgalleri yaşayabilecek milletleri bilgilendirmek hem de yeni nesillerimize bunu aktarmak zorundayız' diyen Akgündüz, "Bugün medeni çağdaş çizgide var olduklarını iddia eden bu sözde çağdaş ulusların vatanımızı işgal girişimi ve sonrasında yaşananlar tüm dünyanın gözleri önünde cereyan etmiştir. Dün Çanakkale'de dünyanın büyük ordularını durdurmayı ve işgal edilen topraklarımızdan atmayı başaran kahraman silahlı kuvvetlerimize şehit ve gazilerimize minnet duygularımızı sunar, geride kalan yakınlarının ellerinden öperim" dedi.

Garnizon Komutanlığı adına konuşan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Deniz Kaya ise, Çanakkale savaşlarının, maneviyatın maddiyatı yendiği yer olma özelliği ile dünya tarihi üzerinde de büyük etkilere neden olmuş bir savaş olduğunu kaydetti. Çanakkale Zaferi'nin asırlardır Avrupalılar tarafından sömürülen ülkelerin bağımsızlık fikrinin kuvvetlenmesine yardımcı olduğunu aktaran Kaya, "Çanakkale zaferi, Türk milletinin kaderini olumlu yönde değiştirmekle kalmayıp, dünya milletlerinin düşünce yapısının değişimine de büyük etki etmiştir. Çanakkale savaşlarını benzersiz kılan, işgalci devletlerin dönemin en muazzam savaş gemileri ve binlerce askeri ile boğazı kuşatıp arsızca saldırması değil, gökten yağmur gibi yağan ateşe göğsünü siper eden aziz Mehmetçiktir. Çanakkale'yi Çanakkale yapanı bitmek tükenmek bilmeyen düşman mermilerinin sesi değil, yaralı düşman askerini sırtına alarak onu düşman mevzisine kadar götürerek işgalci askerlere insanlık dersi veren kahraman Mehmetçiktir" diye konuştu.

Halk Eğitim Merkezi'ndeki etkinlik, öğrenciler tarafından Çanakkale türküleri seslendirilmesiyle sona erdi.

Bozüyük ilçesindeki 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98'inci yıl dönümü etkinlikleri, İntikamtepe Şehitliğindeki törenle tamamlandı.

Törenlere, Kaymakam Oktay Kaya, Garnizon Komutan Vekili Jandarma Yüzbaşı Süleyman Can, Belediye Başkan Vekili Fatih Bakıcı, Cumhuriyet Başsavcısı Togay Akdemir, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, okul müdürleri, şehit ve gazi aileleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çanakkale Zaferi'nin 98. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement