Çanakkale Zaferi'nin 98. Yıldönümü Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Çanakkale Zaferi'nin 98. Yıldönümü Kutlandı

Çanakkale Zaferi\'nin 98. Yıldönümü Kutlandı

Çanakkale Zaferi'nin 98.yıldönümü kutlamaları kapsamında tören düzenlendi.

18.03.2013 16:17

Çanakkale Zaferi'nin 98. yıldönümü kutlamaları kapsamında tören düzenlendi.

Çanakkale Zaferi'nin 98. yıldönümü kutlamaları çerçevesinde Zonguldak Şehitlik Anıt'ında çelenk koyma töreni gerçekleştirildi.

Törene, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, 3. Jandarma Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Zeki Es, Alay Komutanı Albay Ergün Özgür, Cumhuriyet başsavcısı Hüseyin Özbakır, Emniyet Müdürü Metin Seyfi Sazak, Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz, kurum ve kuruluşların başkanları, daire müdürleri, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşma yapan Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz, "Türk ulusu tarih boyunca ülkesinin bütünlüğünü, bağımsızlığı ve de halkının hürriyeti için Çanakkale'de, Sakarya'da, Dumlupınar'da ve yurdun her köşesinde nice zaferlerde birçok şehit vererek tüm dünyaya kararlılığını ve gücünü ispatlamıştır. Bu vatan için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizin aramızda bulunmayışının derin hüznünü yaşadığımız bugünde askerlik vazifesini yerine getirirken şehit ve gazi olan tüm evlatlarımızı rahmetle anıyoruz. Ruhları şad olsun. Aziz şehitlerimiz sizler yattığınız yerde rahat uyuyun. Kahraman gazilerimiz gönüllerinizi rahat tutun. Şehit kanlarıyla sulanan bu toprakları koruma görevini artık biz ve yeni yetişen gençlerimiz devralmıştır. Dünya döndükçe bu vatan sonsuza kadar var olacaktır" dedi.

Ardından, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ve 3. Jandarma Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Zeki Es tarafından şehitlik defteri imzalandı.

Daha sonra törende konuşma yapan Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, "Bağımsızlık ve özgürlüğün onurlu bir ulus için ne kadar önemli olduğunu bilen ve bundan hiçbir zaman ödün vermeyen büyük Türk milleti vatan sevgisini her türlü değerin üstünde tutarak ordumuzun bölünmez bütünlüğü uğrunda canını feda etmekten bir an bile kaçınmamıştır. Vatanımızın şehit kanlarıyla sulanmış kutsal toprakları üzerinde hür olarak yaşıyorsak bunu aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimize borçluyuz. Devletimiz ülkemizin bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğü uğruna şehit olan kahramanlarımızın geride bıraktıkları değerli aileleri ve gazilerimize her zaman sahip çıkacaktır. Aziz şehitlerimiz her zaman gönlümüz de yaşayacak, kahramanlıklarla dolu hatıraları Büyük Önder Atatürk'ün emaneti olan cumhuriyetimizin yaşatılmasının en büyük teminatı olacaktır. Sizleri minnet ve rahmetle anıyoruz" dedi. Yapılan konuşmaların ardından tören sona erdi.

Ardından Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız ve protokol Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz'ı ve şehit ailelerini ziyaret etti. Daha sonra Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız ve protokol, asri mezarlıkta bulunan şehit mezarlığını ziyaret ederek, mezarlara karanfil bırakarak dua okudu. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çanakkale Zaferi'nin 98. Yıldönümü Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement