Çankaya'nın Anıt Parkı Açılıyor - Son Dakika
Yerel

Çankaya'nın Anıt Parkı Açılıyor

Çankaya\'nın Anıt Parkı Açılıyor

Çankaya Belediyesi tarafından Malazgirt Mahallesi'nde yapımı tamamlanan ve konumu itibariyle Ankara'nın her tarafından görülebilen 2 Temmuz Anıtpark'ın açılışı, 5 Ekim'de yapılacak.

04.10.2013 13:03

Çankaya Belediyesi tarafından Malazgirt Mahallesi'nde yapımı tamamlanan ve konumu itibariyle Ankara'nın her tarafından görülebilen 2 Temmuz Anıtpark'ın açılışı, 5 Ekim'de yapılacak.

Sivas'ta Pir Sultan Abdal Şenlikleri sırasında hayatını kaybeden 33 kişinin anısını yaşatmak ve bunu gelecek kuşaklara hatırlatmak için açılacak olan parka vatandaşların kolay ulaşabilmesini sağlamak amacıyla belediye şehrin 12 noktasından araç kaldıracak. Dikmen Malazgirt Mahallesi 1006. Cadde 930. Sokak üzerinde yer alan 11 bin 192 metrekarelik alana sahip parkın içinde Sivas olaylarında yaşamını yitiren 33 kişinin masklarının bulunduğu özel bir anı duvarı, özgün tören alanı, 2 bin kişilik amfi tiyatro ve sahne, çocuk oyun alanı, yürüyüş yolları, seyir terasları ile Pir Sultan Abdal'ı betimleyen 5 metrelik bir kaide üzerine kurulu 7 metre yüksekliğinde dev bir anıt yer alıyor. Anıtın açılışı, 5 Ekim günü saat 16.00'da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık'ın da aralarında bulunduğu konukların katılımıyla yapılacak. Çankaya Belediyesi, açılışa gelmek isteyen vatandaşlar için Çankaya Belediyesi Hizmet Binası Sakarya Tarafı, Ahmed Arif Parkı, Seyran Pazaryeri, 100. Yıl Pazaryeri, Ayrancı Pazaryeri, Bahçeli Pazaryeri, Yıldız Kavşak, Bademlidere TODAM, Kırkkonaklar Çağdaş Market önü, Cebeci Merkez Camii önü ile Tuzluçayır Kavşak ve NATO Yolu Kavşak olmak üzere 12 merkezden araç kaldıracak. Her noktadan saat 14.00'te hareket edecek olan araçlar, ihtiyaç dahilinde ikinci kez sefer yapabilme olanağına sahip olacak. Park açılışında ayrıca Türk Halk Müziği'nin güçlü seslerinden Arif Sağ, Hüseyin Turan, Oğuz Aksaç ve İsmail Kaya kısa dinletiler gerçekleştirecek.

Sivas'ta yanarak can veren 33 kişinin toplum vicdanında ciddi yaralar açtığını ifade eden Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, 'Sivas katliamını zaman aşımına uğratarak unutturmak isteyen zihniyete inat bizler açacağımız anıt parkla birlikte bu katliama sessiz kalmayarak içimizdeki çığlığı tüm dünyaya haykıracağız. Bu çığlığımıza ortak olmak isteyen herkesi parkımızın açılışına davet ediyorum" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çankaya'nın Anıt Parkı Açılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement