Cemil Baba, Belgeselle Tanıtılacak - Son Dakika
Yerel

Cemil Baba, Belgeselle Tanıtılacak

Cemil Baba, Belgeselle Tanıtılacak

Talas Belediyesi, ilçenin manevi önderlerinden ve Cemil Baba olarak bilinen Cemil Kazan'ın hayatını konu alan belgeseli hazırlıyor.

12.02.2014 18:06

Talas Belediyesi, ilçenin manevi isimlerinden "Cemil Baba" olarak bilinen merhum Cemil Kazan'ın hayatının anlatıldığı belgesel hazırlıyor.

Belgeselle ilgili açıklamalarda bulunan Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, 1982 yılında 70 yaşındayken vefat eden Cemil Baba'nın şehrin önemli kişilerinden birisi olduğunu belirtti.

Hazırlanacak belgeselde Cemil Baba'nın mesajlarının yer alacağını ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti:

"Şehirlerin manevi anlamda kilometre taşı olarak ifade edilen insanlar oranın manevi insanlarıdır. Talas'ta da böyle güzel insanlar, Allah dostları var. Yücel Çakmaklı Film Atölyesi ekibi daha önceki Yaman Dede belgeselini çekmişti. Şimdi de Cemil Baba belgeselini çekecekler. Yaşadığı mekanın ve kendisinin mesajlarını vermek istiyoruz. Bu ev ziyarete açık ve cuma günleri sabah çay ikramı var. Buranın atmosferini herkes yaşamalı."

Yönetmen Akif Kaya, ise yaklaşık bir yıldır belgesel üzerinde çalıştıklarını, 45 dakika olacak belgesel sayesinde Cemil Baba'yı tüm Türkiye'nin tanıtacaklarını belirtti. - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cemil Baba, Belgeselle Tanıtılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement