Cen-Ma Örnek İşveren Oldu - Son Dakika
Yerel

Cen-Ma Örnek İşveren Oldu

Cen-Ma Örnek İşveren Oldu

Gediz’de faaliyet gösteren CEN-MA Madencilik A.Ş. bünyesinde çalışan işçileri ile sözleşme yapmak istedi ve örnek bir davranış sergileyerek Hisarcık T.Maden-İş Sendikası ile yaklaşık 220 işçi için sözleşme imzaladı.

18.02.2014 11:49

Gediz'de faaliyet gösteren CEN-MA Madencilik A.Ş. bünyesinde çalışan işçileri ile sözleşme yapmak istedi ve örnek bir davranış sergileyerek Hisarcık T.Maden-İş Sendikası ile yaklaşık 220 işçi için sözleşme imzaladı.

CEN-MA A.Ş. sahibi Cengiz Esendemir yaptığı açıklamada, tüm çalışan kesimin sendikalaşma haklarını kullanmalı ve sendikalaşmalardan yana olduğunu söyledi.

Esendemir; çalışanın üretkenlik gücünü ve kaliteli verimliliğin çalışanın iyileştirilmiş haklarına bağlı olduğunu, çalışan üreten işçilerimizin zor koşullar altında ağır ve riskli iş kolu olan yeraltından alın teriyle kazançlarını sağlamaktadırlar. Bu zamanda almış oldukları ücretinde yeterli olmadığı, iyileştirilmesinin hükümetlerin yanlış politikalarından kaynaklandığını belirtti.

Çalışanın hakkının verilmesi için Türkiye Maden-İş Sendikası ile sözleşme yaparak bunu gerçekleştirdiklerini belirten işveren Esendemir şube Başkanı Ahmet Yılmaz ve sendika genel merkez yetkilisi Ahmet Tümen ile birlikte mutluluk duyduğunu, ayrıca çalışan işçilerinde sevinçle karşıladıklarını sözlerine ekledi.

Bilindiği gibi CEN-MA Madencilik A.Ş. sahibi Cengiz Esendemir, uzun süre Kütahyaspor başkanlığı yapmış ve takımın bir üst lige çıkmasında büyük emek ve gayret göstermişti. (HD-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Cen-Ma Örnek İşveren Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Ali Sungur: Cengiz gibi insanların çoğalmasını dilerim.Tebrikler... 0 0 Yanıtla

Advertisement