Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Kuş: "Kimsenin Gözünün Yaşına Bakacak... - Son Dakika
Yerel

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Kuş: "Kimsenin Gözünün Yaşına Bakacak...

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Kuş: "Kimsenin Gözünün Yaşına Bakacak...

Tekirdağ’a bağlı Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ve Çerkezköy Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürlüğü işbirliği ile korsan servis taşımacılığı yapan araçlara yönelik “Yol Belgesi Uygulaması” yapıldı.

18.01.2014 09:48

Tekirdağ'a bağlı Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ve Çerkezköy Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürlüğü işbirliği ile korsan servis taşımacılığı yapan araçlara yönelik "Yol Belgesi Uygulaması" yapıldı.

Çerkezköy'de Şoför esnafının S plakası ve yol belgesi olmadan korsan servis taşımacılığı yapıldığı şikayeti üzerine çalışmalarını hızlandıran Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ile Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçenin muhtelif noktalarında denetimlerini sıklaştırdı. Denetlemelerde, servis araçlarında muayene, sigorta, sürücü belgesi, takograf ve ilgili belediyelerden alınan güzergah izin belgeleri kontrol edildi. Yol belgesi bulunan ve tarihi geçmiş olanlara ise 7 gün süre tanındı.

Denetlemeleri, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Kuş ve Çerkezköy Servis Araç Sahipleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fikret Tanyeli de yakından takip etti. Yapılan uygulamayı taktir ettiklerini belirten Yaşar Kuş, "Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ile Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü bugün çok güzel bir uygulama gerçekleştirdi. Şoför esnafı olarak bu uygulamadan mutluluk duyduk. İnşallah bu uygulamalar devam eder. Servis çeken şoförlerimizin sıkıntısı da böylelikle giderilmiş olur. Şoför esnafımız zor şartlarda çalışıyor. Haksız rekabetle karşı karşıyayız. Çerkezköy Servis Araç Sahipleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve odamız bu uygulamaların 24 saat devam etmesinden yanayız. Gerçekleştirilen bu çalışmalar sayesinde başarılı olacağımıza inanıyorum. Kimsenin gözünün yaşına bakacak halde değiliz. Kimse kusura bakmasın. Ne gerekiyorsa onun mücadelesini vereceğiz" dedi.

12 Ocak'ta güven tazeleyip, mazbatasını alır almaz korsan servis araçları ile mücadele konusunda çalışmalara başladıklarını kaydeden Yaşar Kuş, "Geride bıraktığımız kongre ile şoför esnafının tepkilerini ve eksiklikleri gördüm. Korsan taşımacılığın, şoför esnafının en büyük sıkıntısı olduğunu zaten biliyoruz. Seçim sürecinde bu konuyla yeteri kadar uğraşamadım. Bundan sonra servisçiler derneği ile birlikte el ele verip ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.

Yaşar Kuş, çalışmaları dolayısıyla Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ile Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerine de teşekkür etti.

"KİMSE KANUNDAN DAHA BÜYÜK DEĞİL"

Kuruldukları günden bu yana Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ile Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'yle sıkı bir çalışma içinde olduklarını ifade eden Çerkezköy Servis Araç Sahipleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fikret Tanyeli, "Yapılan bu uygulama hiç kimsenin kanundan daha büyük olmadığını gözler önüne sermiştir. Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem'e ve Çerkezköy Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amiri Ekrem Çiçek'e teşekkür ediyorum. Yağmura aldırış etmeden denetlemeleri sürdürdüler. Korsan araç sürücülerine göz açtırmadılar. İnşallah önümüzdeki süreçte bu denetimleri sıklaştıracağız ve servis taşımacılığını daha güvenilir bir hale getireceğiz. S plakası yol belgesi olmayanların bu saatten sonra çalışmaları zordur. Allah onların yardımcısı olsun. Biz ekmeğimiz için mücadele ediyoruz. Bu mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Verilen sözler bir bir yerine getiriliyor" diye konuştu.

Korsan araçların piyasadan ayıklanmasının ardından şoför esnafının kazancının artacağını ifade eden Fikret Tanyeli, "Şoför arkadaşlarımızın içi rahat olsun. Bundan sonra her şey daha daha güzel olacak. Korsanlara yapılan bu uygulama gerçekten bir uyarı olmuştur. Çerkezköy'ün her yerinde bundan sonra her gün uygulama yapılacak. Kimse yol belgesi olmadan çalışamayacak. Bu tür uygulamalarda kimsenin kaçma şansı yok" dedi.

Servis araçları derneğinin 2013 yılında kurulduğunu anımsatan Yaşar Kuş, derneğin kurucu başkanı Hanifi Karataş'a teşekkür etti. "İlk onlar medeni cesareti ortaya koydular ve ellerini masaya vurdular" diyen Yaşar Kuş, "Bu dernek başarılı olamazsa, bunun sorumlusu olarak kendimi görürüm. Bugüne kadar çıktığım tüm yollarda başarılı oldum. Derneğimizle el ele verip her şeyi yapacağız" ifadelerini kullandı. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Kuş: 'Kimsenin Gözünün Yaşına Bakacak... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement