CHP Kırklareli İl Başkanı Zengin Açıklaması - Son Dakika
Yerel

CHP Kırklareli İl Başkanı Zengin Açıklaması

CHP Kırklareli İl Başkanı Zengin Açıklaması

“Milletimizin, meclisine emanet ettiği bütçe hakkına sahip çıkmasını bekliyoruz”

13.12.2013 17:53

CHP Kırklareli İl Başkanı Recep Zengin, CHP olarak bütçe hakkına 2014 yılı bütçesinin TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmesi sürecinde sahip çıkacaklarını bildirdi.

Zengin, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, "Bütçe hakkının demokrasilerde devletin yapacağı harcamaların kapsamı ve büyüklüğüne, bu harcamaların finansmanını sağlamak üzere vatandaşın ne kadar vergi ödeyeceğine milletin kendisinin karar vermesi olduğunu söyledi.

Vatandaşların bütçe hakkını parlamentodaki seçilmiş temsilcileri aracılığıyla bütçe kanunları çıkararak kullanabileceğini anlatan Zengin, şunları kaydetti:

"Bu hak vergilerin usulüne uygun olarak toplanıp toplanmadığı ile harcamaların kanunlara ve amacına uygun olarak yapılıp yapılmadığının denetlenmesine ve sonuçlarının parlamentoya sunulmasını da gerektirir. Bütçe hakkı egemenliğin millete ait olması ilkesinin doğal bir yansımasıdır.

AKP grubu 2012 yılı denetim raporlarının TBMM'ye gönderilmesini önlemek amacıyla yeni bir kanun teklifini Nisan 2013'de TBMM'ye sundu. Ancak başta CHP'nin muhalefeti olmak üzere diğer muhalefet partileri ile sayıştay denetçilerinin ve medyanın yoğun tepkisi üzerine söz konusu teklifin yasalaşması yönünde bir adım atılmadı. Biz CHP olarak milletin bütçe hakkına 2014 bütçesinin TBMM Genel Kurulu'nda  görüşülmesi sürecinde de sahip çıkacağız. Milletimizin, meclisine emanet ettiği bütçe hakkına sahip çıkmasını bekliyoruz" - Kırklareli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel CHP Kırklareli İl Başkanı Zengin Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement