CHP'li Porgalı: Yeşilyurt'a Yeni Yeşilyurt İsmini Veriyoruz - Son Dakika
Yerel

CHP'li Porgalı: Yeşilyurt'a Yeni Yeşilyurt İsmini Veriyoruz

CHP\'li Porgalı: Yeşilyurt\'a Yeni Yeşilyurt İsmini Veriyoruz

CHP'den Yeşilyurt Belediye Başkan adayı Porgalı, "Yeşilyurt'u Avrupai, çağdaş, işsizliğin en az olduğu bir ilçe haline getirmek istiyoruz." dedi.

24.01.2014 22:03  Güncelleme: 22:11

İSTANBUL (İHA) – CHP'den Malatya Merkez İlçe Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Hulisi Porgalı, "Yeşilyurt'u Avrupai, çağdaş, işsizliğin en az olduğu bir ilçe haline getirmek istiyoruz. Bu yüzden Yeşilyurt'ta 'Yeni Yeşilyurt' ismini veriyoruz" dedi.

Malatya Yeşilyurt Derneği tarafından geleneksel olarak her ay düzenlenen yemekli söyleşi Bahçelievler Yeşilyurt Dernek Binası'nda gerçekleştirildi. Etkinliğe CHP İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, CHP Malatya Merkez İlçe Yeşilyurt Belediye Başkan adayı Hulisi Porgalı, İstanbul Üniversitesi'nin eski rektörü Mesut Parlak, Yeşilyurtlu iş adamları Mehmet Kıvrak, Kenan Özer, İlhan Şahintürk, Mehmet Kolukısa, Hasan Özgür, Yeşilyurt Derneği kurucularından İsmet Ergün, derneğin yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda Yeşilyurtlular katıldı.

Açılış konuşması gerçekleştiren Yeşilyurtlar Derneği kurucularından İsmet Ergün, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk'un davetlerine katılmalarını beklediklerini dile getirerek, "Hizmet vermesi için desteğimizi alan başkanımızın buraya gelip teşekkürlerini duymak isterdik. Yeşilyurt'ta görüş ayrılığı yoktur. Hizmete susamış bir ilçedir. Yeşilyurt'ta görüş ne olursa olsun oyumuzu vermemizde bizim boynumuzun borcudur" diye konuştu.

"YEŞİLYURT'A 'YENİ YEŞİLYURT' İSMİNİ VERİYORUZ"

Hemşerilere Yeşilyurt hakkında bilgiler veren Hulisi Porgalı, davete katılan vatandaşlarla bir süre sohbet etti. Malatya'nın alt ve üst yapı sıkıntılarının olduğunu dile getiren Porgalı, yaklaşık 60 gün içerisinde seçimin olduğunu ancak 11 bin nüfuslu ilçenin belediye başkanlık binasının dışında belediye binasının olmadığını söyledi. 'Biz taşın altına elimizi koyduk' diyen Porgalı, "Yeşilyurt'u Avrupai, çağdaş, işsizliğin en az olduğu bir ilçe haline getirmek istiyoruz. Bu yüzden Yeşilyurt'ta 'Yeni Yeşilyurt' ismini veriyoruz. Bize oy verecek ya da vermeyecek olan bütün dostlarımızın aynı hizmeti de almasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"SİYASET KIRICI OLMAMALI"

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk'un davete katılmamasının hatırlatılması üzerine Porgalı, "Siyasetin kırıcı olmadan düzeyli olarak bir yapı ile uygulanması gerektiğini düşünüyorum. Mehmet Kavuk çok değerli bir insandır. Onlarında daha fazla iş yoğunluğu var. Ben bir art niyet olmadığını düşünüyorum. Ne kadar kendisi muhalifte olsa saygı duyduğum bir insandır" diye konuştu.

Davete katılan CHP İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu ise CHP'den Malatya Merkez İlçe Yeşilyurt Belediye Başkan adayı Hulisi Porgalı'ya başarılar diledi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP'li Porgalı: Yeşilyurt'a Yeni Yeşilyurt İsmini Veriyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement