Çiftçi Tarla Okulu Projesi - Son Dakika
Yerel

Çiftçi Tarla Okulu Projesi

Çiftçi Tarla Okulu Projesi

Gümüşhane'de proje kapsamında 3 köyde çalışmalara başlandı.

21.05.2014 13:50

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca uygulamaya konulan elmada entegre mücadele ve örtü altı ve açık alanda sebze yetiştiriciliği, hastalık ve zararlılarla mücadele kapsamında Çiftçi Tarla Okulu Projesi, Gümüşhane merkeze bağlı Dibekli, Yeşilyurt ve Yeşildere köylerinde başladı.

Dibekli, Yeşilyurt ve Yeşildere köylerinde proje kapsamında düzenlenen eğitim toplantılarında, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Uğur Ertop ile ziraat mühendisleri, köydeki üretici kadınlara başta elma olmak üzere meyve ve sebzelerde görülen hastalık ve zararlılar, mücadele yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Irkın, yaptığı açıklamada, son yıllarda dünyadaki eğilimin tarımsal kalkınmanın, çevrenin ve doğal kaynakların sürdürülebilir kalması yönünde olduğunui belirtti.

Geleneksel tarımda hastalık ve zararlılarla mücadelede kullanılan zirai ilaçların, başlangıçta tarımsal üretimi olumlu etkilediğini ancak düzensiz ve bilinçsiz kullanım sonucu önemli çevre sorunları ile ürün veriminde düşüklükler yaşandığını ifade eden Irkın, yapılan bu eğitimle üreticilerin entegre mücadele metotlarını benimseyeceklerini ve bitki sağlığı konusunda bilinçleneceğini kaydetti. - Gümüşhane

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çiftçi Tarla Okulu Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement