Çocuklar Yılın Yorgunluğunu Geziyle Attılar - Son Dakika
Yerel

Çocuklar Yılın Yorgunluğunu Geziyle Attılar

Çocuklar Yılın Yorgunluğunu Geziyle Attılar

Akçakale Kaymakamlığı ve Akçakale Belediye Başkanlığı'nın 30 okuldan toplam 100 öğrenci için Şanlıurfa gezisi düzenlendi.

16.06.2014 11:26

Akçakale Kaymakamlığı'ndan alınan bilgiye göre; geziye katılan Emel Mustafa, "Çok güzel bir gün geçirdik. Akçakale'deki Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'nde kalıyorum ve orada okuyorum. 9. sınıf öğrencisi öğrencisiyim. Türkiye'yi çok seviyorum. Balıklıgöl'ü ve Urfa'yı gezdik. Çok beğendim" dedi.

15 yaşındaki Raat Rakidi ise "Urfa'yı çok seviyorum. Kaymakama, belediyeye ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu. Akçakale Ohali İlköğretim Okulu'nda eğitim gören Zeynep Erdemli; ilk defa bir alışveriş merkezi gördüğünü ve ilk kez sinemaya gittiğini kaydetti.

Erdemli, "Güzel ve farklı bir ortam. Televizyonlarda görüyordum ama gelmeye fırsatımız olmuyordu. Bir de çok uzak olduğu için gelemiyorduk" dedi. Heyecanlı olduğu gözlenen Huriye Budak isimli öğrenci ise daha önce hiç alışveriş merkezi görmediğini belirtti. Budak, "Sadece televizyonlarda görüyordum. Hayatımda ilk kez bir alışveriş merkezine geliyorum. Kendimi çok mutlu hissediyorum. Çok güzel bir gün, her şeyi çok beğendim. Herkese çok teşekkür ederim" dedi.

100 ÖĞRENCİ KATILDI

Akçakale Kaymakamlığı Basın Sorumlusu Kadir Hoş, "Suriyeli sığınmacıların misafir edildiği Süleyman Şah Konaklama Tesislerindeki öğrenciler de dahil olmak üzere ilçe genelindeki 30 okuldan başarılı 100 öğrencimizi Şanlıurfa'mıza getirdik. Çocukların karne öncesinde okul stresi atmalarının da amaçladık. Akçakale Kaymakamlığı ve belediye başkanlığının birlikte gerçekleştirdiği organizasyon kapsamında 30 okuldan toplam 100 öğrenciyi Şanlıurfa'mıza getirdik. Balıklıgöl ile tarihi ve kültürel yerleri dolaştık Müzeyi dolaştık. Amacımız buradaki çocukları bir nebze de olsa mutlu etmek. Okul stresini attırmak. Alışveriş merkezini gezeceğiz, yemek yenilecek, sinema izleyeceğiz. Bir de Suriyeli öğrencilerimiz de var aralarında. Onlarla kaynaşmayı sağlasınlar diye, Şanlıurfa'mızı, kültürümüzü ve tarihimizi tanıtmayı hedefledik" diye konuştu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Çocuklar Yılın Yorgunluğunu Geziyle Attılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement