Çorlu'da 23 Nisan Kutlamaları Gerçekleştirildi - Son Dakika
Yerel

Çorlu'da 23 Nisan Kutlamaları Gerçekleştirildi

Çorlu\'da 23 Nisan Kutlamaları Gerçekleştirildi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Çorlu'da da törenlerle kutlandı.

23.04.2012 18:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Çorlu'da da törenlerle kutlandı. General Basri Saran Stadyumunda gerçekleştirilen törenlerde konuşan Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Bağlar, büyük Türk Milletinin sesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ulusal egemenliğin vücut bulduğu, demokratik rejimimizin temel kurumu olduğunu söyledi.

Çorlu Kaymakamı Ali Dursun, 5. Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Nazım Altıntaş ve Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan'ın öğrenciler, halk oyunları ekipleri, gösteri grupları, askeri birlikler ve vatandaşların bayramını kutlaması ile başlayan törenlerde 5. Kolordu Komutanlığı Bölge Bandosunca çalınan İstiklal Marşının seslendirilmesinin ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Bağlar tarafından yapıldı.

Bugün 23 Nisan 2011 Huzur ortamı içinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 92. yılını sevinç, gurur ve mutlulukla kutluyoruz diyen Müdür Bağlar: "23 Nisan Türk milleti için büyük önem taşımaktadır. Ulu Önder Atatürk'ün önderliğinde, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılması geleceğimizi aydınlatan anlamlı ve önemli bir dönüm noktası olmuştur. Meclisin açılması, kurtuluş hareketinin millileşmesini ve milli egemenliğe dayanan, tam bağımsız yeni Türk Devleti'nin kurulması yolunda atılan büyük bir adımdır" dedi.

Bağlar: "Yapılan milli mücadelenin sonunda kurulan bu meclis, Atatürk'ün eşsiz dehası, güçlü kişiliği, seçkin devlet adamlığı ve komutanlık nitelikleriyle bağımsızlık savaşının kazanılmasında Türk ulusunun dayandığı başlıca güç olmuştur. 23 Nisan, Türk'ün ulusal kimliğini, kültürünü, geleneklerini saklı tutarak ulusumuzu çağdaş ve evrensel değerlerle bütünleştiren, bütün uygar uluslarla eşit, insanlığın seçkin ve şerefli bir üyesi durumunda yükselten bir tarihi göstergedir. Atatürk'ün önderliğinde Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran, büyük Türk Milleti'nin sesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi, ulusal egemenliğin vücut bulduğu, demokratik rejimimizin temel kurumudur. Atatürk'ün deyişiyle ulusal egemenlik, ulusun namusudur, onurudur, şerefidir" diye konuştu.

Büyük Önder Atatürk'e göre çocuklar milletin geleceğidir diyen Bağlar: "Tarihimizin gurur dolu sayfalarının yeni nesillerce öğretilmesi ve Türk Devletinin devamını emanet edeceğimiz yeni Cumhuriyet bekçilerinin bu bilinçle yetişmesi düşüncesinin tazelenmesi için 23 Nisanlar önemli bir vesiledir. Atatürk'ün siz Türk çocuklarına armağan ettiği bu bayram bir taraftan Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı, egemenliğin ilan edildiği anlamlı bir gün, diğer taraftan yarının büyükleri geleceğimizin güvencesi çocuklar için bir şenliktir. Sizlerin, Atatürk ilke ve inkılaplarının ışığında ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkaracağınıza, tarih kültürümüzü gelecek yüzyıllara taşıyacağınıza inancımız tamdır" şeklinde konuştu.

Konuşmasının bir bölümünde öğrenci velilerine de seslenen Bağlar: "Değerli veliler, geleceğe güvenle bakabilmemiz için bizlere düşen görev geleceğimizin mimarları olan çocuklarımızı Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, millet - devlet - vatan ve bayrak sevgisini kazanmış, insanı seven, barış ve hoşgörü kültürünü özümsemiş, çağdaş, demokratik ve laik hukuk devletine bağlı, milleti için çalışmayı en kutsal görev bilen ve topluma faydalı birey olarak yetiştirmek ve barışın egemen olduğu düşlerini gerçekleştirebilecekleri bir dünya bırakmaktır" dedi.

Konuşmasının son bölümünü ise çocuklara ayıran Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Bağlar: "Sevgili çocuklar, sizler geleceğimiz, güvencemiz, yaşama sevincimiz ve umudumuzsunuz. Biz sizlere güveniyoruz, sizlerle gurur duyuyoruz. Sevginin kardeşliğin, hoşgörünün ve barışın hakim olduğu bir dünyada el ele yaşamak ümidiyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hepinize kutlu olsun" diye konuşu.

Törenlerde yer alan öğrenciler Alipaşa İlköğretim Okulu öğrencisi Aleyna Kıran tarafından okunan öğrenci andını hep bir ağızdan tekrarladılar. Törenlerde Uncular Süleyman Peker İlköğretim Okulu öğrencisi Zeynep Orta konuşma yaparken Mehmetçik İlköğretim Okulu öğrencisi Merve Ustaoğlu ise şiir okudu.

Tören yöneticisinin öncülüğünde gerçekleştirilen tören geçişinde ise bayrak ve flama grupları, teknik komite üyeleri, izci grupları, sporcu öğrenci grupları, folklor ekipleri, gösteriye katılan öğrenci grupları, yürüyüşe katılan öğrenci grupları ve askeri merasim bölüğü yer aldı. Tribünleri dolduran vatandaşlar askeri merasim bölüğün ayakta alkışladılar.

İzci grupları, halk oyunları ekipleri ve karma gösteri gruplarının sahne alarak gösterilerini sundukları törenler, final gösterisi ile sona erdi.

Tören programının sona ermesinin ardından Çorlu Kaymakamı Ali Dursun, CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, 5. Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Nazım Altıntaş ile Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan törenin hazırlanması sırasında görev alan Milli Eğitim Müdürü İsmail Bağlar, Şube Müdürleri ile tören yöneticisi ve komite üyelerini kutladılar.

(SŞ - )

23.04.2012 18: 16: 56

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çorlu'da 23 Nisan Kutlamaları Gerçekleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement