Çorlu Kent Konseyi'nden, "Angus" Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Çorlu Kent Konseyi'nden, "Angus" Açıklaması

Çorlu Kent Konseyi, beldedeki Angus çiftliğinden yayılan kokularla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Çorlu'nun son günlerde Angus kokusuyla boğuştuğu belirtildi.

02.01.2012 15:20

Çorlu Kent Konseyi, beldedeki Angus çiftliğinden yayılan kokularla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Çorlu'nun son günlerde Angus kokusuyla boğuştuğu belirtildi.

Yakuplu Köyü yakınlarındaki yurt dışından getirilen Angus cinsi hayvanların bulunduğu çiftlikten yayılan kötü kokuların, rüzgarın da etkisiyle Çorlu'yu etkisi altına aldığı belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

"Haftalardır ne çiftlik sahiplerinden ne de yetkililerden konuyla ilgili bir açıklama gelmemiştir. Ayrıca Milletvekillerimizden mecliste konu ile ilgili girişimler olmuş, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bir soru önergesi sunulmuştur. Hiç bir kurumdan açıklama gelmemesinden dolayı çiftlik ile ilgili şüpheler her geçen gün artmaktadır. Kurumlardan resmi açıklama gelmemesi de halkımızın kuşkularını artırmaktadır. Konu ile ilgili resmi bir açıklama yapılmalı ve sorun kısa sürede çözüm bulmalıdır. Kış aylarında olmamıza rağmen kokunun şiddeti oldukça fazladır ve sorun yaz aylarına kadar çözülmediği takdirde, hem Çorlu halkı, hem de Yeniçiftlik gibi tatil beldelerimizin bu çiftlik nedeniyle büyük sıkıntılar çekeceği ortadadır."

Açıklamada ayrıca, sorunun biran önce çözülmesi amacıyla "Angus kokusu istemiyoruz" sloganıyla imza kampanyası başlatıldığı kaydedildi.

- TEKİRDAĞ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çorlu Kent Konseyi'nden, 'Angus' Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement