Çorum Belediyesi'nin "Aile Eğitim Programları" Sürüyor - Son Dakika
Yerel

Çorum Belediyesi'nin "Aile Eğitim Programları" Sürüyor

Çorum Belediyesi\'nin "Aile Eğitim Programları" Sürüyor

Fırat Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof.Dr.İbrahim Kavaz, mutlu aile olmanın yolunun eşler arasındaki sevgi ve saygıdan geçtiğini söyledi.

22.01.2012 17:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fırat Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kavaz, mutlu aile olmanın yolunun eşler arasındaki sevgi ve saygıdan geçtiğini söyledi.

Çorum Belediyesi Aile Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen "Ailemi Kuruyorum" eğitim programlarının ikincisi gerçekleştirildi.

Proje kapsamında 14 Ocak-10 Mart 2012 tarihleri arasında her Cumartesi günü farklı konularda uzman eğitimciler tarafından verilecek seminerlerle aile kurumunun güçlendirilmesi hedefleniyor. Program kapsamında Çorum Belediyesi'nin daveti üzerine daveti üzerine kente gelen Fırat Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kavaz,

"Öncesi ve Sonrası aile ekonomisi ve bunun ailenin geleceğine etkisi" konulu bir seminer verdi.

Turgut Özal İş Merkezindeki Belediye Konferans Salonu'nda yapılan semineri Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'nün eşi Hatice Külcü, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan ile davetliler izledi. Mutsuz olmamak için ekonomik faktörlere önem verilmemesini isteyen Prof. Dr. İbrahim Kavaz, "Aileler mutlu olmak ve huzurlu yaşamak için kurulur. Aile huzurlu olmak istiyorsa ilk önceliği saygı, sevgi ve muhabbet olmalı, ekonomik istekler ön planda tutulur ise aile arasında

tartışma başlar. Her eş iyi ve kötü günde yan yana olmak için bir yola çıkar ve bu yol bir ömür boyu sürmesini ister. Eğer mutlu olmak istiyorsak eşlerimizin sevgisine kulak verelim" dedi.

Televizyon ve toplumun ailelerin isteklerini sevgilerinin önüne geçirdiğini hatırlatan Kavaz, "Toplumu yönlendirmesinde en büyük etkenler arasında yer alan Televizyon ve programları toplumları birbirleri arasında sevgisizleştiriyor. Sevgi yerine malı ön plana çıkartarak boş bir aile yapısı oluşturuluyor. Aileyi oluşturan anne ve babalar çok dikkatli olmalı, çocuklarına mal mülk ve para hırsı yerine mutlu olmayı ve sevgiyi aşılamaları gerekir" diye konuştu.

Evlilik kararı alan gençlerin gelecek adına üzerinde durulması gereken bazı hususlara dikkat etmesini isteyen Kavaz, "Evlenecek gençler karar vermeli, hiçbir baskı altında kalmaksızın hür iradeleriyle karar vermeli. Evlilik sağlıkta ve hastalıkta, iyi günde kötü günde beraber olmak hususunda olmalı. Fedakarlık yapmalı. Fedakarlık almak değil vermektir. Sevgi bağı güçlü olmalı, sorumluluk duygusu olmalı. Paylaşmalı, yoklukta sabır göstermeli. Varlıkta şükretmeli, akrabaları ile ilişkilerini düzenli

yürütmeli. Çocukların kararı ile anne ve babaların onayı bir araya gelince yeni bir çatı kurulur, yeni bir yuva kurulmuş olur" diye konuştu.

Seminerin ardından Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül tarafından konferansa konuşmacı olarak katılan Fırat Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kavaz' teşekkür plaketi ile çiçek takdim etti. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çorum Belediyesi'nin 'Aile Eğitim Programları' Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement