CÜ Akreditasyon Belgesini Aldı - Son Dakika
Yerel

CÜ Akreditasyon Belgesini Aldı

CÜ Akreditasyon Belgesini Aldı

Ulusal Tıp Eğitimi Akreditasyon Kurulu tarafından Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne verilen Akreditasyon Belgesi törenle teslim alındı.

06.12.2013 10:29  Güncelleme: 10:33

Ulusal Tıp Eğitimi Akreditasyon Kurulu (U.T.E.A.K) tarafından Cumhuriyet Üniversitesi (C.Ü.) Tıp Fakültesi'ne verilen Akreditasyon Belgesi törenle teslim alındı.

Kültür Merkezi'nde gerçekleşen törene Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık,Tıp Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği Başkanı Prof. Dr. İskender Sayek, CÜ Eski Rektörleri Prof. Dr. Mahir Tevruz, Prof. Dr. Mehmet Bakır, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Erkul, Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, Prof. Dr. Okay Bulut, fakülte dekanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Okay Bulut yaptığı açıklamada Tıp Fakültesi öğretim üyesi sayısı, öğrenci sayısı ve genel yapısından bahsederek, "Bugün Tıp Fakültemizin alacağı Akreditasyon Belgesi, tıp eğitimimizin ülkemiz ölçütlerine gör yeterli ve nitelikli bir düzeyde olduğunun göstergesidir. Tıp Fakültemizin bu düzeye erişmesinin en önemli etkeni şüphesiz öğretim üyelerimizin ve kurulduğu günden buyana büyük özveriyle çalışan ve üstün çaba gösteren dekanlarımızındır. Öğrencilerimiz bizleri motive etmeselerdi öğrenme azimleri ve istekleriyle bize çok nitelikli eğitim vermek zorundasınız demeselerdi, bu süreci yaşamazdık. Huzurlarınızda akademik personelimiz başta olmak üzere öğrencilerimize teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

U.T.E.A.K Değerlendirme Koordinatörü CÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erol Sezer ise "Tıp Fakültesi'nde tüm paydaşların, öğretim üyelerimizin ve öğrencilerimizin akreditasyon eğitimleri sağlandı. Sürekli bilgilendirici hale kavuşturuldu. Dekan ve dekan yardımcıları fiilen akreditasyon çalışmaları içerisinde yer aldılar. Bu anlamda Üniversitemiz Rektör ve Rektör yardımcıları bu süreçte her alanda desteklediler. Ben emeği geçen herkese teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından T.E.P.D.A.D Başkanı Prof. Dr. İskender Sayek, Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Okay Bulut'a Akreditasyon Belgesi'ni takdim etti. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CÜ Akreditasyon Belgesini Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement