Cü'de Besyo İçin Zorlu Sınav - Son Dakika
Son Dakika Logo

Cü'de Besyo İçin Zorlu Sınav

08.07.2015 17:21

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'na (BESYO) girmek isteyen öğrenciler, özel yetenek sınavı kapsamında yapılan 800 metre koşusunu, sıcak hava nedeniyle tamamlamakta güçlük çekti.

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'na (BESYO) girmek isteyen öğrenciler, özel yetenek sınavı kapsamında yapılan 800 metre koşusunu, sıcak hava nedeniyle tamamlamakta güçlük çekti.

CÜ BESYO'nun Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Antrenörlük Eğitimi ve Spor Yöneticiliği bölümlerine alınacak 35'i kadın, 100 öğrenciyi belirlemek için özel yetenek sınavı yapıldı.

İki aşamalı sınavda, önce tüm adaylar, 30 metre koşusuna tabi tutuldu. Daha sonra kadın adaylar 800 metre koşusunda ter döktü.

CÜ yerleşkesindeki stadın atletizm pistinde yapılan sınavda, adayların büyük çoğunluğu sıcak hava nedeniyle koşuyu tamamlamakta zorlandı. Bitkin düşerek bitiş çizgisinde yere yığılan ve bayılan bazı adaylara görevliler ile sağlık ekipleri müdahale etti. Görevliler, çimin üzerinde yatan adaylara serinlemeleri için su verdi.

Adayları, zorlu sınavda aileleri ve arkadaşları yalnız bırakmadı.

CÜ BESYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat Kangalgil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sınava bu yıl 186'sı kız 892 adayın başvurduğunu söyledi.

Birinci aşamayı geçen 300 adayın koordinasyon ve beceri sınavına tabi tutulacağını ifade eden Kangalgil, sınav sonuçlarının cuma günü akşam ilan edileceğini bildirdi.

Kangalgil, "Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliğine 40, Antrenörlük Eğitimine 30, Spor Yöneticiliği Bölümüne 30 kişi kayıt yaptırmaya hak kazanacak" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cü'de Besyo İçin Zorlu Sınav - Son Dakika


Advertisement