Çubuk'a "Sosyal Hizmet Merkezi" Yapılacak - Son Dakika
Yerel

Çubuk'a "Sosyal Hizmet Merkezi" Yapılacak

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Ankara’nın Çubuk ilçesine Sosyal Hizmetler Merkezi binasının yapılacağı belirtildi.

23.11.2013 13:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Ankara'nın Çubuk ilçesine Sosyal Hizmetler Merkezi binasının yapılacağı belirtildi.

Çubuk'a bağlı Barbaros Mahallesi'nde bulunan Yeşil Çubuk Parkı'nın bitimindeki yaklaşık 2 bin 500 metrekarelik alana Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Sosyal Hizmet Merkezi yapılacak. Bakanlık tarafından 2013 yılı yatırım planına alınan ve projesi hazırlanan merkezin yapımına 2014 yılında başlanılacağı belirtildi.

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden'i makamında ziyaret eden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Taşkesti, ilçede kurulan Sosyal Hizmetler Merkezi'nin bölgeye en iyi şekilde hizmet edebilmesi için modern bir yapıya ihtiyacı olduğunu bu nedenle bakanlık tarafından Çubuk'a sosyal hizmetler merkezi yapılmasına karar verildiğini söyledi.

Taşkesti, "Çubuk ilçesinin ihtiyacı olan merkezi yapmak için mülkiyetinin bir kısmı hazineye ait bir kısmı ise Çubuk Belediyesine ait 2 bin 500 metrekarelik arsanın tahsisi yapıldı. Bu yıl proje çalışması tamamlanacak ve inşallah önümüzdeki yıl bu merkezin inşaatına başlanılacak. Tamamlandığında dört dörtlük bir merkez olarak halkımıza hizmet verecek" dedi.

İlçedeki tüm sosyal faaliyetlerin gerek bilgilendirilmesi gerekse yönlendirilmesi gibi bir çok faaliyetlerin yapılacak merkezden yürütüleceğini kaydeden Taşkesti, "Ankara ve çevresinde ilk olarak yapılacak bina ile bakanlığımızı ve bakanlığımızın hizmetlerini vatandaşlarımızın ayağına götüreceğiz" diye konuştu.

Aile ve sosyal Politikalar Bakanlığı'nın Türkiye genelinde olduğu gibi ilçelerinde de önemli hizmetler yaptığını vurgulayan Başkan Özden de "Biz Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından çok güzel hizmetler aldık. Bakanımız Sayın Fatma Şahin Hanımefendi ilçemize geldiğinde kendisinden istediğimiz 'Huzur Vadisi' projesi çalışmaları başladı. Atıl vaziyette duran ve tamamlanamayan Şefkat Evi de yaptığımız çalışma sonucunda il özel idaresi tarafından tamamlanarak bakanlığa devredildi. Başta Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sayın Fatma Şahin'e, Genel Müdürümüz Ömer Bozoğlu'na, Genel Müdür Yardımcımız İbrahim Taşkesti'ye ve çalışmalarda emeği geçenlere herkese ilçem adına teşekkür ediyorum" dedi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çubuk'a 'Sosyal Hizmet Merkezi' Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement