İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi konferans salonunda gerçekleşen seminer, Türkçe Öğretmeni ve Pozitif Gelişim ve Girişim Derneği başkanı Bilal Zemin tarafından verildi. Öğrenciler sohbet havasında geçen seminere ilgi gösterirken, 2 saat süren seminerde psikolojik testler ile öğrencilerin karakter analizi yapıldı.
İnsanın kendisini tanıması, davranış kontrolü ve hayata pozitif bakmak, pozitif düşünmek başlıklarında bilgiler veren ve "Değişime kendinizle başlamalısınız, yeryüzü bir aynadır, ona iyi yansıtırsanız, göreceğiniz de yansıttığınızdır." diyen Bilal Zemin gerçek yaşamdan örneklerle bakış açılarını ve pozitif algıyı anlattı.
Düşünülenlerin ve hissedilenlerin bedeni etkilediğini ve önemli olanın düşünceleri, hisleri yönetebilmek olduğuna vurgu yapan Zemin, öğrenmenin ve değişip gelişmenin hayat boyu devam eden bir yolculuk olduğunu söyledi.
Bilinçaltını kullanabilmek, kendini yönetebilmek, davranış kontrolü gibi konularda bilgiler verilen seminerde Zemin sözlerine şöyle devam etti: " Lider bir yöneticide bulunması gereken birtakım temel beceriler vardır. Bunlardan en önemlisi kendini tanımaktır. Tıpkı evrenin etrafında bizi güneş enerjisine sıkı sıkı tutan enerji gibi biz insanlar da etrafımızda bir enerji taşıyoruz. Bu enerji bizim duygularımızla alakalı. Eğer biz hislerimizin ve duygularımızın esiri değilsek, bilinçaltı zihnimizi sürekli olumsuzluklarla besleyen bireyler değilsek, yani mutluluğu bir ilke olarak yaşamayı bilen insanlarsak, bu etrafımızdaki enerjiye bir şekilde yansımaktadır."
Son Dakika › Yerel › D.Ü'den Kişisel Gelişim Semineri - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.