Darbe Gazileri ve Şehit Aileleri Yemekte Buluştu - Son Dakika
Yerel

Darbe Gazileri ve Şehit Aileleri Yemekte Buluştu

Darbe Gazileri ve Şehit Aileleri Yemekte Buluştu

Mamak’ta darbe şehitlerinin aileleri ve gaziler yemekte buluştu.

08.08.2016 12:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mamak'ta darbe şehitlerinin aileleri ve gaziler yemekte buluştu.

Hain terör örgütü FETÖ tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe kalkışmasında Mamak'ın 113 gazisi ve 9 şehidi bulunuyor. Mamak Belediyesi tarafından düzenlenen programda, şehit aileleri ve gaziler yemekte buluştu. Mamak Kaymakamı Ali Mantı, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, AK Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammet Abdullah Özer, AK Parti ve CHP Meclis üyelerinin de hazır bulunduğu programda darbeye karşı birlik ve beraberlik mesajları verildi. Programda konuşan Kaymakam Mantı, "Devletimize yönelen bu fitne virüsü temizlenmeye devam ediyor. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunlar bitmeyecek, bu yüzden dikkatli olmak lazım. Bu hain girişimde gördük ki bizlere karşı yönelen tehditlerin karşısında birlik ve beraberlik içerisinde aşamayacağımız hiçbir şey yok" dedi.

Yemekte şehit aileleri ve gazi yakınlarına hitap eden Mamak Belediye Başkanı Akgül ise, "15 Temmuz'da bu ülkede karanlık bir gece yaşandı. O gece bu millet iradesine pranga vurulmasına müsaade etmedi. Dünyada hiçbir örneği olmayacak şekilde tankların, tüfeklerin önüne çıkarak tarihe ismini yazdırdı. O gün inanın bu hainlerin hesap edemediği şey bu milletin sokağa inmesiydi. Bu milletin üzerinde hesapları olanların hesapları hiçbir zaman bitmedi, bitmeyecekte ancak bizler her zaman uyanık olacağız. Çünkü düşmanın hangi kisve ile geleceği hiç belli olmuyor. 15 Temmuz bu milletin birliğini ve beraberliğini artırdı. Bizim bizden başka dostumuz yok ve maalesef bizleri de bir takım alt kimliklerle bölmeye çalıştılar. Bu saatten sonra artık bunu da başaramayacaklar" diye konuştu.

"15 Temmuz'u unutturmayacağız2

15 Temmuz'un asla unutulmaması ve unutturulmaması gerektiğini dile getiren Akgül, "Yapımı devam eden 8 bin metrekarelik bir parkımız vardı. Şehitlerimizin ismini yaşatmak için 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Parkı adını vererek Meclis gündemine aldık. Bu konuda yapacağımız ikinci projemizde 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Anıtı olacak. Anıtımızın projesi hazırlanıyor ve kısa sürede inşa edeceğiz" dedi.

AK Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammet Abdullah Özer, şehit aileleri ve gazi yakınlarıyla bir arada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "15 Temmuz'da sokağa çıkarak büyük bir demokrasi destanı yazan vatandaşlarımız dünyaya demokrasi dersi verdi. Şehit aileleri ve gazilerimiz bizlere emanetsiniz" ifadelerini kullandı.

Toplumun bütün kesimlerinin büyük bir dayanışma içerisinde darbeye dur dediğini dile getiren Mamak Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Ali Erarslan da, "Darbe girişiminde gördük ki millet iradesini korumak için gerekirse canını ortaya koyuyor. Bu hain girişimi tekrar lanetliyoruz. Ortaya çıkan bu birliktelik ruhunu bundan sonra da devam edeceğine inanıyoruz" şeklinde konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Darbe Gazileri ve Şehit Aileleri Yemekte Buluştu - Son Dakika


Advertisement