Değirmenciler Mahallesinde Jeotermal Sevinci - Son Dakika
Yerel

Değirmenciler Mahallesinde Jeotermal Sevinci

Değirmenciler Mahallesinde Jeotermal Sevinci

Kütahya’nın 25 bin 690 nüfuslu ikinci büyük ilçesi Simav’a bağlı Değirmenciler Mahallesi jeotermal enerjiye kavuştu.

18.02.2014 17:55

Kütahya'nın 25 bin 690 nüfuslu ikinci büyük ilçesi Simav'a bağlı Değirmenciler Mahallesi jeotermal enerjiye kavuştu. İlçe merkezine 1 kilometre mesafede Batı bölümündeki 500 konutlu Mahallenin Muhtarı İrfan Çetiner, 20 yıllık hayallerinin gerçeğe dönüştüğünü, vatandaşların konut ve işyerlerinde jeotermal enerji kullanılmaya başlamasıyla birlikte kara kışın sorun olmaktan çıktığını bildirdi.

Konutlara jeotermal enerji verilmesiyle ilgili Değirmenciler Mahallesinde geçtiğimiz gün sade bir tören düzenlendi. Törene Belediye Başkanı Kasım Karahan, Demokrat Parti (DP) Simav İlçe Başkanı Şaban Örs, belediye bürokratları ve vatandaşlar katıldı.

Simav'da jeotermal enerjinin 1992 yılından bu yana kullanıldığına vurgu yapan Değirmenciler Mahallesi Muhtarı İrfan Çetiner, "22 yıl önce mahallemize jeotermal gelecek, evler şehir merkezindekiler gibi sıcak su ile ısınacak deselerdi kimse inanmazdı. 22 yıl önce hayal olan şimdi gerçek oldu. Bize bu mutluluğu yaşatan belediyemize ve çalışmalarından son derece memnun olduğumuz değerli başkanımız Kasım Karahan'a halkım adına teşekkür ediyorum" dedi.

Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, hedeflerinin 18 mahalledeki 16 bin konutun tamamını jeotermal enerjiyle ısıttıktan sonra Guinnes Rekorlar Kitabına girmek olduğunu söyledi. Jeotermal enerji ile konut ve işyeri ısıtma projesinin önceden belirlenen belli bir plan ve program kapsamında titizlikle yürütüldüğüne vurgu yapan Başkan Karahan, Değirmenciler Mahallesinden sonra çalışmalarını Cuma ve Karşıyaka mahallelerine kaydırdıklarını kaydetti. Yeşilova Mahallesindeki çalışmaların da büyük bir kısmının tamamlandığını ve önümüzdeki bir iki haftalık süreçte buradaki konut ve işyerlerine de jeotermal enerji verilmeye başlanacağını ifade eden Başkan Karahan, Simav'ın elindeki mevcut enerjinin ilçenin tamamına yetecek kapasitede olduğunu belirtti. Mahallelerdeki cami ve mescitleri de jeotermal enerji ile ısıtarak vatandaşlara daha sağlıklı ibadet etme olanağı sağladıklarına vurgu yapan Başkan Karahan, 18 mahallede sayıları 27'yi bulan camilerden 21'nin jeotermal enerji ile ısındığını da anlattı.

Karşıyaka ve Cuma Mahallelerindeki cami ve mescitlerinde jeotermal enerji ile ısınacağı günlerin yakın olduğunu ifade eden Başkan Karahan, şöyle devam etti:

"2009'da görevi devir aldığımızda jeotermal ile ısınan mahalle sayısı 5, konut sayısı da 750 civarındaydı. 5 yılda mahalle sayımızı 15'e, konut sayımızı da 15 bine çıkarmayı başardık. Hedefimizde şimdi TOKİ konutları ile Muradanlar mahallemiz var. Göreceksiniz. Çok yakın zamanda bu bölgelerimizde de jeotermal çalışmalar başlayacak." - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Değirmenciler Mahallesinde Jeotermal Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement