Denetimli Serbestlik Uygulamaları ve Değerlendirme Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Denetimli Serbestlik Uygulamaları ve Değerlendirme Toplantısı

Denetimli Serbestlik Uygulamaları ve Değerlendirme Toplantısı

Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcısı Yazar: "Afyonkarahisar'da da çok ciddi mesai harcanarak, mahkumlarımızı tekrar topluma kazandırmak için gayret gösteriliyor"

12.06.2014 18:02

Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcısı Adem Yazar, Afyonkarahisar'da çok ciddi mesai harcanarak, mahkumları tekrar topluma kazandırmak için gayret gösterildiğini bildirdi.

Yazar, Afyonkarahisar Açık Ceza İnfaz Kurumu Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen Denetimli Serbestlik Uygulamaları ve Değerlendirme Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Denetimi Serbestlik Kurumu'nun 2005 yılında ilk kurulduğunda bir çok kimse gibi kendisinin de kurumun ne iş yaptığını çok fazla kavrayamadığını söyledi.

Aradan geçen 9 yıl neticesinde kurumun mahkumlar üzerinde ciddi bir boşluğu doldurduğunu ifade eden Yazar, çok önemli hizmetler yapıldığını belirterek, şöyle konuştu:

"Hükümlülerin cezasının bir kısımını çektikten sonra kalan cezasını denetimli serbestlik içinde uzmanlar eşliğinde değişik toplantılar ve eğitimler yaparak çekmesi yöntemi, bir çok ülkede denendiği gibi ülkemizde de hızla yaygınlaşıyor. Afyonkarahisar'da da çok ciddi mesai harcanarak, mahkumlarımızı tekrar topluma kazandırmak için gayret gösteriliyor. Biz de bazı toplantılara katılıyoruz. Dışarıdan çok değişik kurumdan yardımlar alıyoruz. Bu mahkumlarımızın bir kısmı kurumlarda çalışıyor."

Afyonkarahisar Denetimi Serbestlik Müdürü İlker Öcal da Afyonkarahisar'da kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarını denetimli serbestlik yükümlülerini topluma kazandırmak için ziyaret ettiklerini belirtti.

Ziyaretler kapsamında işbirliği protokolleri imzaladıklarını aktaran Öcal, rehberlik ve iyileştirme faaliyetleri kapsamında yükümlülerin risk ve ihtiyaçlarına göre bireysel görüşme, grup çalışması ve seminer programları verildiğini kaydetti.

Her kurumun kendi alanında uzman personeliyle destek verdiğini vurgulayan Öcal, "Kamu kurumlarıyla yapılan işbirliği protokolü neticesinde 2013-2014 yılları arasında toplam 350 yükümlü kamu kurumlarında çalıştı. Orman İşletme Müdürlüğüyle yapılan işbirliği neticesinde 160 yükümlüye 80 bin adet ağaç diktirildi. Ayrıca  2013-2014 yılları arasında 945 yükümlünün infazı başarılı bir şekilde tamamlanmış olup, halen bin yükümlünün infazının takibine devam edilmekte" diye konuştu. - Afyon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Denetimli Serbestlik Uygulamaları ve Değerlendirme Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement