Derinkuyu'da Fasulye Çiftçinin Umudu Oldu - Son Dakika
Yerel

Derinkuyu'da Fasulye Çiftçinin Umudu Oldu

Derinkuyu\'da Fasulye Çiftçinin Umudu Oldu

Derinkuyu’da hasadı başlayan "Derinkuyu Fasulyesi" üreticilerin umudu oldu.

26.08.2013 11:14

Derinkuyu'da hasadı başlayan "Derinkuyu Fasulyesi" üreticilerin umudu oldu.

Derinkuyu yöresinde patatese alternatif olarak ekilen "Derinkuyu Fasulyesi" üreticilerin yüzlerini güldürmeye başladı. Geçen yıla oranla yüzde elli fazla ekim gerçekleştirilen fasulyenin hasadına başlandı.

Konuyla ilgili AA Muahabirine açıklamalarda bulunan Derinkuyu Ziraat Odası Başkanı Yavuz Şen, " Türkiye'de fasulyenin az olması, ihracaatcıların stoklarında yeterli miktarda fasulye olmaması nedeniyle geçen yıl Derinkuyu fasulyesin kilosu 2 lira 20 kuruştan satılmasına karşılık şu anda 3 lira 30 kuruş  ila 3 lira 50 kuruş arasında fasulye alımı yapılmakta. Hasat bitiminde fasulye fiyatının 4 lira'nın üzerinde olacağını öngörüyoruz" dedi.

Dört yıldır Derinkuyu İlçesinde fasulye alımı yapan Aksın Tarım Ürünleri Ltd. Şti. sahibi Doğan Aksın da, "Bu bölgeyi tercih etmemin sebebi bölgede yetiştirilen kuru fasulyenin kaliteli, pişek ve lezzetli olmasıdır. Bu kalitenin devam etmesi ve verimin düşmemesi için ilçe tarım müdürlüğü kontrollerini sürdürmelidir. Ayrıca Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bu bölgeye daha kaliteli tohumları göndermelidir" diye konuştu.

Derinkuyu yöresinde bu yıl 35 bin dekar alana ekilen fasulyeden 15 bin ton rekolte bekleniyor. - Nevşehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Derinkuyu'da Fasulye Çiftçinin Umudu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement