Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika
Yerel

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

(31.1.Dr.ADANA Tabipler Odası yönetim kurulunun kararıyla, Osmaniye Tabipler Odası İl Temsilciliğine, Dr.)

31.01.2013 14:09

(31.1.2013 FOTOĞRAFLI)

///////////////

Dr. İmadoğlu, Osmaniye İl Temsilcisi oldu

ADANA Tabipler Odası yönetim kurulunun kararıyla, Osmaniye Tabipler Odası İl Temsilciliğine, Dr. Macide Bengü İmadoğlu atandı. Adana- Osmaniye Tabipler Odası Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten, Osmaniye'de hekimlerin bir araya geleceği, sorunlarını dile getireceği bir meknın öncelikleri arasında olduğunu söyledi. Ökten, Osmaniye'de hekim meclisi oluşturulacağı, 3 ayda 1 kez Adana Tabip Odası Osmaniye Hekim Meclisi'nin Dr. Macide Bengü İmadoğlu başkanlığında toplanacağını bildirdi.

Saray Pastanesi'nde yapılan ilk toplantıya Adana Osmaniye Tabipler Odası Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten, Adana Tabip Odası Yönetim Kurulu üyeleri, Osmaniye İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Cingöz, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Alper Latif Boz, Kamu ve özel hastanelerin temsilcileri katıldı. Toplantıda konuşan Adana Tabipler Odası Osmaniye İl Temsilcisi Dr. Macide Bengü İmadoğlu, önceliklerin hekimlerin daha sık biraraya gelmesi ve sorunlarının geniş tabanlı dile getirilmesi olduğunu söyledi.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(31.1.2013 FOTOĞRAFLI)

///////////////

Katı atık tesisine onay

OSMANİYE Belediye Başkanı Kadir Kara, Katı Atık Bertaraf Tesisi yeni projesinin Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından onaylandığını söyledi. Katı Atık Bertaraf ve Altyapı Hizmetleri Mahalli İdareler Birliği Encümeni, Birlik Başkanı Kadir Kara başkanlığında toplandı. Toplantıya encümen üyelerinden Düziçi Belediye Başkanı Ökkeş Namlı, Bahçe Belediye Başkanı Murat Altundiş, Ellek Belediye Başkanı İshak Yeşildemir, Toprakkale Belediye Başkanı Sedat Şanal ve il genel meclis üyesi Ahmet Düldül katıldı. Toplantıda konuşan Başkan Kadir Kara, Bakanlığın onayladığı katı atık tesisinin yeni projesiyle ilgili bilgi verdi. Kara, tesisin yükleniciye yer teslimi yapılarak inşaat çalışmalarının bir an önce başlaması için çalışacaklarını söyledi. Kara, ayrıca katı atık tesisin yapılacağı alanının yaklaşık 1000 metrekarelik bölümünde, tıbbi atık sterilizasyon tesisi kurulmasının planlandığını kaydetti.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(31.1.2013 FOTOĞRAFLI)

////////////////

Belediyeye işi düşene kahve ikramı!

ADANA Büyükşehir Belediyesi'nde vatandaşların sorun, şikayet ve taleplerine çözüm getirmek için Halkla İlişkiler Merkezi oluşturuldu. Merkeze başvuran vatandaşların işleri belediye personeli tarafından takip edilirken, kendilerine de kahve ikram ediliyor.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, vatandaşlarının şikayet ve taleplerini daha hızlı çözüme kavuşturmak için yeni bir merkez oluşturduklarını söyledi. 13 personel ile hizmet veren merkezde, vatandaşların birim birim dolaşmasının önüne geçtiklerini ifade eden Aldırmaz, "Vatandaşlarımızın hizmetini uzman personellerimiz çözüyor. Herhangi bir talebi olan hemşerimiz, sıra numarası alıyor. Bu arada başka bir hizmet görevlimiz de vatandaşlarımıza kahve ikram ediyor. Bu çerçevede tüm hemşerilerimizi, talep ve şikayetlerini bildirmeleri için kahve içmeye bekliyoruz" dedi. Yeni kurulan merkezde günlük ortalama 400 işlem yapıldığına dikkat çeken Aldırmaz, şöyle devam etti:

"Adana'da hizmet anlayışında değişimin öncüsü olduk. Halkla İlişkiler Merkezimiz, diğer hizmet birimleri ile koordineli olarak, vatandaşların tek noktada kolayca hizmet alabileceği şekilde tasarlandı. Eğitimli, güleryüzlü uzman personel tarafından karşılanan vatandaşların, ruhsat, İş-Kur işlemleri, ilan-reklam, istek ve şikayet başvuruları ile tahakkuk-tahsilat ve borç sorgulama işlemleri tek noktada çözüme kavuşturuluyor. Merkezimizde, 2'si sorumlu, 9'u uzman ve 2'si destek personeli olmak üzere 13 arkadaşımız görev yapıyor."

Can KÜÇÜKÖZKAN/ADANA, (DHA)

(31.1.2013, FOTOĞRAFLI)

////////////

Memurlar yemin etti

ADANA Valiliği'nde çalışan aday memurların asli devlet memurluğuna atanmaları dolayısıyla yemin töreni düzenlendi. Valilik toplantı salonunda düzenlenen yemin törenine Vali Vekili İbrahim Avcı, Vali Yardımcıları Durmuş Gençer ve Ali Bezirgan, İl Yazı İşleri Müdürü Abdulhadi Şenkaya ile aday memurlar katıldı. 2012 yılının Ocak ayında Adana Valiliği'nde göreve başlayan 9 aday memur bir yıllık temel eğitim ve staj süresini tamamlayarak, asil devlet memurluğuna atanmaya hak kazandı.

Aday memurlar, 657 sayılı devlet memurları kanununa göre Türk Bayrağı üzerine yemin ederek, asil devlet memurluğu görevine başladı. Yemin töreninde konuşan Vali Vekili İbrahim Avcı, "Bu yemin töreninden sonra çok kutsal bir göreve asaleten başlamış bulunmaktasınız. Adaylık sürecinde göstermiş olduğunuz özverili çalışmalarınızın devamını diliyor, asil memurluk görevinizin hepinize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

ADANA,(DHA)

/////////

İŞKAD'dan fikir yarışması

ADANA İş Kadınları Derneği (İŞKAD) tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okullarda "Ben de girişimci olmak istiyorum" konulu fikir yarışması düzenleniyor.

İŞKAD Başkanı Elif Doğan Türkmen, yarışmanın 11 ve 12'nci sınıf öğrencilerine yönelik olacağını söyledi. Türkmen, yarışmada öğrencilerin kendi oluşturacakları ya da geliştirecekleri bir iş fikrini, bir iş haline nasıl getirebileceklerini araştırmalarını, izlemeyi düşündükleri yolu ve hayallerini anlaşılır bir dille bir metne dökmelerini isteyeceklerini söyledi.

Başvuruların İŞKAD Yönetim Kurulu üyesi Ayfer Köni'nin başkanlığını yaptğı Proje Geliştirme Komitesi, sivil toplum kuruluşu yöneticileri ve mesleğinde öncü kişilerden oluşan bir jüri tarafından değerlendirileceğini belirten Türkmen, katılmak isteyen öğrencilerin ve bağlı bulundukları okullardan öğrencilerinin katılmasını isteyen okul yönetimlerinin 0 507-996 16 52 nolu telefonunu arayarak ya da girisimcilikkompozisyon@hotmail.com

ADANA,(DHA)

//////////

Kültür evlerinde istihdam garantili kurslar

ADANA'nın merkez Yüreğir İlçe Belediyesi Kültür Evleri'nde istihdam garantili meslek kursları düzenleniyor.

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Köprülü Mehmet Akif Kültür Evi'nde Seyhan Soroptimist Kulübü Derneği tarafından yürütülen ve Çukurova Kalkınma Ajansı'nca (ÇKA) desteklenen 'Mesleğim Uudum Projesi' kursunu ziyaret etti. Ziyaret sırasında bazı kursiyerler yaptıkları ürünleri Başkan Çelikcan'a hediye etti. Bu arad, bir kursiyerin doğum günü kutlaması da yapıldı.

Başkan Çelikcan, yerel yönetimler ve sivil toplum örgütlerinin işbirliği ile başarılı çalışmalara imza atıldığını belirterek "Bölgemizde göçle gelen engelli kadınlara yönelik mesleki eğitim ve istihdamlarına katkı sağlamak amacıyla yürütülen projemiz Mehmet Akif Ersoy Kültür evinde faaliyete başlamış durumda. 50 engelli kadınının katıldığı kursta, uzman hocalar eşliğinde hazır giyim ve trikotaj eğitimi

verilmektedir. Eğitim sonunda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalar verilecektir. Aynı zamanda kurstan mezun olan 5 engelli kadın birey istihdamı sağlanacaktır" dedi. Çelikcan, proje kapsamında 40 adet tekstil makinesinden oluşan örgü ve hazır giyim atölyesi kurulduğunu sözlerine ekledi.

Seyhan Soroptimist Kulübü Başkanı Duygu Sezginer de "Burada engellilerimizle birlikte hazır giyim, trikotaj, örgü makinesi eğitimi verilmesini sağlıyoruz. Kursiyerlerimiz kendi ihtiyaçlarını gideriyorlar ve bazı arkadaşlarımız burada ürettiklerini satarak ev ekonomisine katkı sağlıyor" diye konuştu.

ADANA,(DHA)

////////////

Asansörler için protokol

MERSİN'in Tarsus İlçe Belediyesi ile Makine Mühendisleri Odası arasında asansör kontrolüne yönelik protokol imzalandı. Protokol imza törenine Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile

Makina Mühendisleri Odası Mersin Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Alper Turna, Tarsus Temsilcilik Yürütme Kurulu Başkanı Ümit Gül ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Başkan Kocamaz, 2004 yılında aldıkları karar doğrultusunda belediye olarak inşaatları kendilerinin denetlediğini belirtti. Bu çalışmayı her yıl yinelediklerini ifade eden Kocamaz "Devlet yapı kontrol sistemine bir süre önce geçti. Biz asansörlerin kontrolünün Makina Mühendisleri Odası tarafından yapılmasına her zaman taraftarız. Ama bu işin ciddi olarak yapılması lazım, mutlaka gidip yerinde inceleme yapılmalı. Asansör kontrolleri konusunda Makina Mühendisleri Odası'nın bu işi gerçekten sorumluluk bilinci içerisinde gerçekleştireceğine inanıyorum" dedi. Makina Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Alper Turna da belediye ile işbirliği içerisinde kentteki tüm asansörlerin, güvenlik açısından kontrol edileceğini kaydetti.

Tolunay DUMAN/ TARSUS(Mersin),(DHA)

(31.1.2013, FOTOĞRAFLI)

/////////////////////

Afgan mültecilere Türkçe kursu

AFGANİSTAN'dan Türkiye'ye gelerek Mersin'e yerleşen mültecilere, Türkçe okuma-yazma kursu açıldı. Ana dili Farsça olan mültecilere, Toroslar Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu'nda Türkçe okuma -yazma öğretiliyor. Kursa Toroslar İlçesi Demirtaş ve Alsancak Mahallesi'nde oturan çok sayıda mülteci katılıyor. Yetkililer ilk etapta 20 kişinin katıldığı kursa ilginin giderek arttığını ve sayının 40'a çıktığını belirtti.

MERSİN, (DHA)

(31.1.2013, FOTOĞRAF)

/////////////

Arananlar yakalandı

ADANA'da hırsızlık yaptıkları iddasıyla haklarında 'yakalama' kararı bulunan 22 kişi, Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Aranan Şahıslar Büro Amirliği'nin şafak operasyonuyla yakalandı. Yaklaşık 200 polisin katıldığı eş zamanlı operasyonda 35 adrese baskın düzenlendi. Operasyonda yakalanan 8 kişi

cezaevine gönderilirken, 14'ü ise yapılan işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

ADANA, (DHA)

(31.1.2013,FOTOĞRAF) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement