Didim'de Zeytin Güvesi İlaçlamasına Başlandı - Son Dakika
Yerel

Didim'de Zeytin Güvesi İlaçlamasına Başlandı

Didim\'de Zeytin Güvesi İlaçlamasına Başlandı

Didim'de Zeytin Güvesi yumurtalarının görülmeye başlanması dolayısıyla ÇKS'ye kayıtlı zeytin üreticilerine zeytin güvesi dağıtımına başladı.

23.05.2013 15:15  Güncelleme: 15:42

Aydının Didim ilçesinde Zeytin Güvesi yumurtalarının görülmeye başlanması dolayısıyla ÇKS'ye kayıtlı zeytin üreticilerine zeytin güvesi dağıtımına başladı.

Aydın Gıda Tarım İl Müdürlüğünce hazırlanan ve Aydın Özel İdare Müdürlüğünce kabul gören proje kapsamında ÇKS'ye kayıtlı zeytinlik alanlarda güvenin zeytinlere zarar vermemesi amacıyla İlçemizdeki zeytin üreticilerine zeytin güvesi dağıtılmaya başlandı.

Dağıtıma; Fevzipaşa Mahalle muhtarı Ali Osman Çolak Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İsmail Efe katıldı.

Dağıtımla ilgili konuşan Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir " İlçede bu yıl Zeytinlerin meyve tutma ve çiçeklenme zamanında aşırı yağışlar ve arkasındanda bu günlerde meydana gelen ani sıcak artışları nedeniyle bu yıl Zeytin ürünün rekoltesinde düşüşler meydana geleceği görülmektedir. Didim ve çevresindeki zeytin ağaçlarında asılı tuzaklarda zeytin güvesi yumurtası bulunması üzerine Odamız ve Didim Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünce güveyi önlemek için ilaç dağıtımı yapıyoruz."dedi.

Zeytinciliğin Didim'in en vazgeçilmez ürünü olduğunu her platformda duyurduklarını söyleyen Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir, Tarım İl Müdürlüğünün yaptığı bu proje bu yıl çok önemlidir. Çünkü bu yıl az olacak olan zeytin ürünün ne yapıp yapıp çok iyi bakılması gerekmektedir " dedi

"BU UYGULAMA ZEYTİNCİLİK AÇISINDAN ÖNEMLİ"

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İsmail Efe ise 'İlçemizin çeşitli yerlerinde zeytin bahçelerinde bulunan kontrol tuzakları düzenli olarak her hafta Çarşamba günleri İlçe Tarım Müdürlüğü ve İl Tarım Müdürlüğü teknik uzmanlarca kontrol edilmektedir. Bu kontroller sırasında "Zeytin Güvesi" yumurtalarının gözükmesi üzerine Aydın Gıda Tarım İl Müdürlüğümüzce hazırlanıp Aydın Özel İdare Müdürlüğünce kabul gören proje gereği ÇKS ye kayıtlı zeytinlik alanlarda güvenin zeytinlere zarar vermemesi için ilaç dağıtımı uygulaması başattık. Bu projenin uygulanması bölgemiz zeytinciliğinin bu yıl ki verimi açısından çok önemlidir. Çiftçilerimizin Tarım İl ve İlçe Müdürlüğü teknik personellerinin ve Ziraat Odasının uyarıları konusunda ve bu projenin uygulanması konusuna dikkat etmeleri gerekiyor."dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Didim'de Zeytin Güvesi İlaçlamasına Başlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement