Divriği İlçesine Yapılacak Kültür Merkezine En Anlamlı Yardım - Son Dakika
Yerel

Divriği İlçesine Yapılacak Kültür Merkezine En Anlamlı Yardım

Divriği ilçesinde hamallık yaparak geçimini sağlayan yaşlı adam, Divriği'ye yapılacak kültür merkezi için 100 lira bağışta bulundu.

03.01.2012 11:40

Divriği ilçesinde hamallık yaparak geçimini sağlayan yaşlı adam, Divriği'ye yapılacak kültür merkezi için 100 lira bağışta bulundu.

İlçede Mercantepe mahallesinde yaşayan Mehmet Taşyürek (68), Divriği Belediyesi ve vatandaşların yapacağı bağışlarla hayata geçirilecek Divriği Belediyesi Kültürel ve Sosyal Tesisi için 100 lira bağışta bulundu.

Taşyürek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçimini hamallık yaparak sağladığını, esnafların sayesinde evine ekmek götürdüğünü söyledi.

Bir haftalık kazancını kültür merkezine bağışladığını ifade eden Taşyürek,

"Duydum ki kültür merkezi içerisinde cemevi de yapılacak. Ben bu yaşıma geldim halen Divriği'de bir kültür merkezi, bir cemevi yok. Ben de bir haftalık kazancımı bağış olarak verdim" dedi.

Divriği Belediye Başkanı Hakan Gök de, Divriği Belediyesi Kültürel ve Sosyal Tesis için yaklaşık 4 aydır bağış kabul edildiğini, bağış yapanların isimlerinin ise internet sitesinden yayınlandığını ifade etti.

Halkın bağış konusunda büyük teveccühü olduğunu ifade eden Gök, "Toplam 4 kattan oluşan tesisin projesi, Sadık Özgür Devlet Hastanesi projesini de hazırlayan İbrahim Tütenyurt tarafından çizildi. Meclis üyelerimizin oy birliği ile arsayı tahsis ettik, projesini çizdirdik. İhalesini yaptık ve hastanemiz inşaatını da yapan Artgen firması ihaleyi kazandı. Yakında çalışmalara başlanacak. Bağış yapmak isteyen vatandaşlarımız bağışlarını Ziraat Bankası'na açmış olduğumuz hesaba yatırabilirler" dedi.

- SİVAS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Divriği İlçesine Yapılacak Kültür Merkezine En Anlamlı Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement