Diyarbakır'da "Uluslararası Din, Dil ve Kimlik" Sempozyumu - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır'da "Uluslararası Din, Dil ve Kimlik" Sempozyumu

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ensarioğlu: "Kürtler bu yüzyılda sadece var olduklarını ispat edebilmek için çok büyük zulümlere, ölümlere maruz kaldı"

22.09.2013 18:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, "Kürtler bu yüzyılda sadece var olduklarını ispat edebilmek için çok büyük zulümlere, ölümlere maruz kaldı" dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Tiyatro Salonu'nda dün başlayan Nübihar Dergisinin 21. kuruluş yılı münasebetiyle gerçekleştirilen Uluslararası Din, Dil ve Kimlik Sempozyumu'nun bugünkü oturumuna başkanlık eden Ensarioğlu, Nübihar'ın kurulduğu günden bu yana istikrarını koruduğunu, Kürt sorununa hem kültürel hem de fikri katkılar sunan çok değerli bir kuruluş olduğunu söyledi.

Kürt sorununun önemli bir dönemeçten geçtiğini kaydeden Ensarioğlu, "Son yüzyılda maalesef Kürtler çok büyük acılar yaşadı. 1. ve 2. Dünya Savaşı'nda dört ülkeye taksim edilen Kürtler bu yüzyıl içinde sadece var olduklarını ispat edebilmek için çok büyük zulümlere, ölümlere maruz kaldı" diye konuştu.

"Dört parçada ölenlerin sayıları da artık belli değil, en az 5 yüz bin kimine göre 1 milyon Kürt öldü" diyen Ensarioğlu, şöyle konuştu:

"Bir millet sadece kendi varlığını ispat edebilmek için, ben varım diyebilmek için bu kadar zulüm yaşadı. Bugün çok önemli bir dönemeçteyiz. Devran döndü bu yüzyıl Kürtler için önemli bir yüzyıldır diyebiliriz. Ama Kürtler bunu çok iyi algılamak ve uygulamak durumunda"

Sempozyum, Pof. Dr. Ahmet Erkol, Prof. Dr. Mesut Yeğen, Yrd. Dr. Abdurrahim Alkış, Dr. Moaed Barakat, Jan Dost ve Yrd. Doç. Dr. Akif Akto, Dr. Hidayet Şefkatli Tuksal, Dr. Mücahit Bilici ve Abdullah Şahin'in sunumlarıyla sona erdi. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Diyarbakır'da 'Uluslararası Din, Dil ve Kimlik' Sempozyumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement