Dondurucu Havada Eylem - Son Dakika
Yerel

Dondurucu Havada Eylem

Dondurucu Havada Eylem

Batmanda, eksi 15 dereceye rağmen bir araya gelen İHD yöneticileri ve kayıp yakınları, basın açıklaması yaparak oturma eylemi düzenlediler.

04.01.2016 17:00

- 15'te eylem!

İHD Batman Şubesi ve kayıp yakınları, "Kayıplar bulunsun, failler bulunsun" eyleminin 360. haftasında Gülistan Caddesi'nde bulunan İnsan Hakları Anıtı önünde bir araya gelerek, kaybedilen yakınlarının akıbetini sordu.

Gerçekleştirilen eylemde 90'lı yıllarda faili meçhul cinayete kurban gidenlerin fotoğraflarının bulunduğu ve 'Kaybedilenler' yazılı dev pankart açılılırken, yine kayıplar ve Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin fotoğrafları taşındı.

Eylemde açıklamada bulunan İHD Batman Şubesi yöneticisi Av. Devran Yıldız, hükümetinin politikalarını eleştirerek, Ozan Deniz Sarıtop'un "Siz; bu ülkede barışı sağlamak için, bize karşı her gün yeni bir savaş taktiğini geliştiriyorsunuz. Biz ise; bu ülkeyi bölmek için, kapılarınızın önüne her gün bir demet çiçek bırakıyoruz" şiiri ile barış taleplerini dile getirdi.

Maraş, Roboski, Suruç ve Ankara katliamlarını hatırlatan Devran Yıldız, "Bizleri karanlığa mahkum etmeyi bir kader olarak görerek bu zulmü bize yaşatanlar bilsinler ki, aydınlığımız yakındır çünkü zalimler her zaman kaybetmiştir" dedi.

Sur, Cizre ve Silopi'de devam eden olaylara son verilmesi çağrısında bulunan Yıldız, "Zalimin zulmü ne kadar ağır olursa olsun, her hafta bu meydanda Uğurların, Ceylanların, Cemilelerin ve Tahir Elçilerin sesi olmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Açıklama oturma eylemi ile sona erdi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Dondurucu Havada Eylem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement