Dopinge "Sıfır Tolerans" - Son Dakika
Yerel

Dopinge "Sıfır Tolerans"

Dopinge "Sıfır Tolerans"

TAF Başkanı Fatih Çintimar: "Kimsenin alkışını çalmaya hakkımız yok. Parayı çalarsınız telafi edersiniz, helallik istersiniz ama adamın sahadaki alkışını çalarsanız bunun telafisi yoktur.

06.09.2014 11:05

FAHRETTİN GÖK - Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) Başkanı Fatih Çintimar, dopingle mücadeleye ilişkin, "Kimsenin alkışını çalmaya hakkımız yok. Parayı çalarsınız telafi edersiniz, helallik istersiniz ama adamın sahadaki alkışını çalarsanız bunun telafisi yoktur. Alın terini çalarsanız bunun telafisi yoktur. Bizde buna müsaade etmeyeceğiz" dedi.

Çintimar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye atletizminde, maalesef bir önceki dönemde yapılan dopinglerin neticesinde çok ciddi bir yıpranmışlık olduğunu, 8 aylık görev süresi içinde aldıkları tedbirler sayesinde tek bir doping vakasının çıkmadığını söyledi.

Bundan mutlu olduklarını belirten Çintimar, şöyle devam etti:

"Tabii ki bu geçen yıl alınan numunenin ve ondan önceki yıl alınan numunenin 3 katı fazla numune alındı. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Dopingle Mücadele Komisyonu ile birlikte bunu yaptırmamızdaki tek amacımız, temiz ve kazandığımız madalyanın şaibeli olmaması adına ne yapılabilir bunun için uğraşıyoruz, çaba sarf ediyoruz. Elimizde kalan kadroyu en iyi şekilde koruyarak onları da 2016'ya inşallah hazırlıyoruz, hazırlayacağız."

"Avrupa Şampiyonası'nda dibe vurduk"

Çintimar, yükselebilmek adına her şeyin dibe vurması gerektiğini ifade eden Çintimar, "Bizde Avrupa Şampiyonası'nda atletizmde dibe vurduğumuzu biliyoruz. Dibe vurmamız tabii ki ne bizim, ne mevcut durumun hatasıydı. Bu dopinglerle alakalı sürecin devamıydı ve temizlenmeyle alakalı bir süreçti. Biz şu an bundan sonra tertemiz halde inşallah ileri doğru hep beraber yürüyeceğiz" diye konuştu.

Dünyada hiçbir ülkenin Türkiye kadar hızlı bir şekilde dopingle mücadele etmediğini anlatan Çintimar, başta Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç olmak üzere, federasyon olarak da doping üzerinde kararlılıkla durduklarını vurguladı.

Çintimar, dopinge "sıfır tolerans" gösterdiklerini anlatarak, "Başarı anlamında da şu an diyebilirim ki dünyada hiçbir ülke bu kadar hızlı bir şekilde dopingle mücadele etmedi. Biz, sayın Bakanımızın sağlamış olduğu güç ve destekle çok ciddi anlamda bir mücadele yaptık. Bu mücadelenin neticesini de şu anda aldık. 2012-2013 sezonunda 60 küsur dopingli sporcumuz çıkarken, şu an sıfır durumdayız. İnşallah bu böyle devam edecek" ifadelerini kullandı.

"Kimsenin alkışını çalmaya hakkımız yok"

Dünya Dopingle Mücadele Ajansı'nın (WADA) yeni çıkarmış olduğu genelgeyle antrenör, idareci ve kulüplerin ciddi sorumluluk altına girdiğine dikkati çeken Çintimar, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Kimsenin alkışını çalmaya hakkımız yok. Parayı çalarsınız telafi edersiniz, helallik istersiniz ama adamın sahadaki alkışını çalarsanız bunun telafisi yoktur. Alın terini çalarsanız bunun telafisi yoktur. Bizde buna müsaade etmeyeceğiz. Bundan sonraki süreçte zaten WADA'nın yeni çıkarmış olduğu genelgeyle antrenörler, idarecisi ve kulübü ceza konusunda şimdi sorumlu oluyor. Onun için artık bundan sonra çok daha güçlü mücadele etme şansımız var. Bundan sonra zaten kimsenin böyle bir şeye tevessül edeceğini de düşünmüyorum artık. Çünkü o grup yönetici de, o grup antrenör de bitti. Temizlendik diyorum, bundan sonra tertemiz gideceğiz inşallah." - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dopinge 'Sıfır Tolerans' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement