Dpü'de Enerji Potansiyeli Masaya Yatırıldı - Son Dakika
Yerel

Dpü'de Enerji Potansiyeli Masaya Yatırıldı

Dpü\'de Enerji Potansiyeli Masaya Yatırıldı

Merkezi Kütahya'da bulunan Zafer Kalkınma Ajansı'nın (ZEKA) 2012 yılı doğrudan faaliyet destek programı kapsamında yapılan Dumlupınar Üniversitesi'nin (DPÜ) hazırlamış olduğu "TR33 Bölgesinin yenilenebilir enerji potansiyelini ve stratejik alt"...

15.01.2013 22:44

Merkezi Kütahya'da bulunan Zafer Kalkınma Ajansı'nın (ZEKA) 2012 yılı doğrudan faaliyet destek programı kapsamında yapılan Dumlupınar Üniversitesi'nin (DPÜ) hazırlamış olduğu "TR33 Bölgesinin yenilenebilir enerji potansiyelini ve stratejik alt bölgelerin tespiti" ile "2023 Yolunda Orta Gelir Tuzağından Çıkış, Hangi Türkiye?" seminerleri 2012-DFD Kapanış Toplantısında Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü seminer salonunda gerçekleştirildi.

Kalkınma Bakanlığı İzleme Değerlendirme ve Analiz Dairesi Başkanı Kamil Taşçı ile Kalkınma Bakanlığı Planlama Uzmanı Mehmet Emin Özsan da DFD Kapanış Toplantısında,"2023 Yolunda Orta Gelir Tuzağından Çıkış: Hangi Türkiye?" konulu seminer verdi.

Doç.Dr.Fatih Çelebioğlu koordinatörlüğünde yürütülen ve Doç.Dr. Fatih Çelebioğlu, Arş.Grv. Güner Tuncer, Arş.Grv.E.Nail Sağdıç, Arş.Grv.İlker Yaman, Arş.Grv. İlhan Korkmaz'ın birlikte gerçekleştirdikleri, "TR33 Bölgesinin yenilenebilir enerji potansiyelini ve stratejik alt bölgelerin tespiti" ile projenin

sunumu Arş.Grv.Güner Tuncer tarafından yapıldı.

Türkiye'nin kaynaklarının önemli bir kısmını enerjiye harcamak zorunda kaldığını belirten Arş.Grv.Güner Tuncer, Türkiye'nin enerji harcamaları ve ithalatı konusunda bilgiler vererek, Zafer Kalkınma Ajansı TR33 bölgesinin yenilenebilir enerji potansiyelini

tespit edilen stratejik alt bölgeler konusunda açıklamalarda bulundu.

Kalkınma Bakanlığı İzleme Değerlendirme ve Analiz Dairesi Başkanı Kamil Taşçı "2023 Yolunda Orta Gelir Tuzağından Çıkış: Hangi Türkiye?" konulu sunduğu seminerde, Türkiye'nin büyüme performansını gelişmiş ülkelerle kıyaslama yaparak anlattı ve ülkelerin orta gelir tuzağına nasıl düştükleriyle ilgili bilgiler sundu.

Türkiye'nin yıllar itibariyle ihracat ithalat göstergelerinin izlediği seyri seminerde paylaşan, mevcut trendinin devam etmesi halinde ulaşılacak ihracat rakamlarına değinen Taşçı 2023 hedefinin gerçekleştirilebilmesi için ulaşılması gereken ihracat rakamlarını ve firma sayısının ne olması gerektiği konusunda düşüncelerini dinleyicilerle paylaştı.

Seminere DPÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç.Dr.Fatih Çelebioğlu, İl Özel İdare Genel Meclis Başkanı Seyit Ömer Durmuş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Dr.Salih Akkaya, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Yılmaz Özmen, İl Sosyal Etütler ve Projeler Müdürü Mustafa Bakırdemir, KUTSO Genel Sekreteri Salih Nafi Alıç, Zafer Kalkınma Ajansı uzmanları ve öğretim elemanları katıldılar.

(EFE)

15.01.2013 22: 23: 50

TSI

NNNN - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dpü'de Enerji Potansiyeli Masaya Yatırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement