Dünya Kanser Günü - Son Dakika
Yerel

Dünya Kanser Günü

Dünya Kanser Günü

Adıyaman Sağlık Müdürü Taş: "Vatandaşlarımız, vücutlarında uzun süre iyileşmeyen bir yara tespit ettiklerinde ya da anormal bir kitleyi tespit etiklerinde mutlaka KETEM birimimize müracaat etsin"

04.02.2014 18:16

Adıyaman Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, vücutlarında uzun süre iyileşmeyen bir yara veya anormal bir kitleyi tespit eden vatandaşların mutlaka Kanser Erken Teşhis ve Eğitim Merkezine (KETEM) müracaat etmelerini istedi.

Taş, 4 Şubat Dünya Kanser Günü dolayısıyla gazetecilere yaptığı açıklamada, kanserin insan hayatında çok önemli etkiler bırakan ve insan sağlığını çok olumsuz etkileyen bir hastalık olduğunu belirtti.

Kanserin erken teşhiste tedavi şansının artığını vurgulayan Taş, "Kanser hastalığında teşhisin gecikmesi durumunda üzücü durumlar ortaya çıkıyor. Bu konuda toplumun bilinç düzeyinin artırılmasına yönelik sağılık ve halk sağlığı müdürlüklerimiz eğitici faaliyetlerde bulunmaktalar" dedi.

Kanser Erken Teşhis ve Eğitim Merkezi'nde  (KETEM) kanserle ilgili eğitimler verildiğini ifade eden Taş, vatandaşlara burada periyodik aralıklarla kanser hastalığında erken teşhisin öneminin anlatıldığını dile getirdi.

Vatandaşların çekinmeden KETEM'e gelmelerini ve burada gerekli kontrollerini yapmalarını isteyen Taş, şöyle konuştu:

"Vatandaşlarımız, vücutlarında uzun süre iyileşmeyen bir yara tespit ettiklerinde ya da anormal bir kitleyi tespit etiklerinde mutlaka KETEM birimimize müracaat etsin.  Toplumumuzda erkeklerde en çok akciğer kanserine kadınlarda ise meme kanserine özellikle dikkat çekmek istiyoruz. Bu konuda vatandaşlarımızın kansere yol açan tütün ve tütün ürünlerinden, alkolden uzak durmaları yine obezitenin belli oranda kanseri tetiklediğini bilinmesini ve  spor aktivitelerini artırmalarını arzu ediyoruz" - Adıyaman

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dünya Kanser Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement