Tepebaşı Belediyesi, Çocuk Senfoni Orkestrası Eğitim Merkezi ile çocuklara dünyanın değişimine öncü olma fırsatını sunuyor.
Tepebaşı Belediyesi Çocuk Senfoni Orkestrası Eğitim Merkezi'nin açılış töreninde bir araya gelen aileler, çocuklar, projeye gönül verenler kısa sürede gerçekleşen başarının gururunu birlikte paylaştı. Açılışta enstrüman bağışları ile projeye güç veren sponsorlar adına konuşma yapan Magnesit A.Ş. Genel Müdürü Ekrem Bulur, "Bu projeyi basından okuduktan sonra çok duygulandım ve katkı sunmak istedim. Şirket olarak üretiyoruz, satıyoruz ve istihdam sağlıyoruz ama her şey bu değil. Sosyal sorumluluk projeleri konusunda şirket olarak faaliyetlere destek veriyoruz. Tepebaşı Belediyesi'nin her türlü etkinliğinde birlikte olacağız" dedi.
Projenin oluşmasını sağlayan Anadolu Üniversitesi Devlet Konservaturı Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Ozan Evrim Tunca, ocak ayında 110 kişiyle çalışmalara başladıklarını belirterek, ağustos ayında ikinci orkestrayı kurabilecek duruma geldiklerini söyledi. Tunca, "Tatil gününde bile özveri ile çalışan çocuklarımız var. Saatlerce hiç şikayet etmeden çalıştılar. Venezuela'da başlayan El Sistema örneğinden yola çıktık. Bu proje umut ediyorum ki Türkiye'de birçok şehre örnek olur. Bugün 225 kadar çocuğumuzla birlikte çalışıyoruz. Hem Başkanıma hem de eğitmenlerimize teşekkür etmek istiyorum" diye konuştu.
Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç da, Çocuk Senfoni Orkestrasının yolculuğunu şöyle anlattı:
"Ozan hocamın beni ziyaret ederek konuyu açması ile proje başladı. Çocuklarımız ile Beldeevleri ve Çocuk merkezlerimizde müzik çalışmalarının nüveleri vardı. El Sistema'yı takip ediyordum. Müzik, suç oranlarının azaltılmasında çok büyük etken. Biz de de bonzai belası tanınmaya başlamasıyla birçok yapılan çalışma oldu ama hep konuşmada kaldı. Biz de burada El Sistema örneğine benzer bir çalışma nasıl yaparız diye yola çıktık. İstanbul'dan bu çalışmaya 10 yıl önce başlayan Barış İçin Müzik Vakfı ile bağlantıya geçtik. Yaklaşık 50 tane yaylı çalgı alındı. Kayıtlara başlandı ve yeteneklerine bakılmadan her çocuk alındı. Çalışmalar gönüllülük esasına dayalı yoklama olmadan yapılıyor. Hayatta insanın sahip olmak istediği iki özellik var iyi bir dil konuşmak ve iyi bir çalgı aleti çalabilmek. 24 Ocakta başladık ve Mayıs ayında ilk konserimizi verdik. Şimdi ailelerimiz sohbetlerinde klasik müzik hakkında konuşur oldu. Bugün Türkiye'de klasik müzik ile ilgilenen kişi sayısı çok fazla değil. 20 tane eğitmenimiz var. Bu projeyi duyan sevgili dostlar keman bağışı yapmaya başladı ve duyarlı birçok Eskişehirli bağış yapmaya başladı. Polimeks firması ile üflemeli çalgılarımız temin edildi kendilerine teşekkür ediyorum. 50 Üflemeli, 20 Viyolonsel, 10 Kontrbas, 30 viyola, 30 vurmalı ve 103 keman çalan çocuğumuz eğitim görüyor. Bizim hedefimiz bu sayıyı daha da arttırabilmek. Burayı bir küçük konservatuar olarak düşündük. Farklılıkları çocuklara okul derslerinde de yardımcı olacak etüt sistemi mevcut ve bir mutfağı var beslenmelerine de dikkat edeceğiz. Çocuklarımız 18 Ekim'de Barış İçin Müzik Vakfı ile İstanbul Zorlu Center'de bir konser verecekler. 27 Ekim'de de Eskişehir'de Büyükşehir Belediyesi Atatürk Kongre Merkezi'nde de bizim çocuklarımız konser verecek."
CHP Eskişehir Milletvekili Porf. Dr. Gaye Usluer, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdülkadir Adar'ın da katıldığı törende orkestraya enstrüman bağışı yapan kişi ve kurumlara plaketleri takdim edildi. - ESKİŞEHİR
Son Dakika › Yerel › Dünyayı Değiştirecek Çocuklar Bu Merkezde Yetişecek - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?