Dursunbey 77. Geleneksel Yağlı Güreşleri Başlıyor - Son Dakika
Yerel

Dursunbey 77. Geleneksel Yağlı Güreşleri Başlıyor

Dursunbey 77. Geleneksel Yağlı Güreşleri Başlıyor

Dursunbey Belediyesinin düzenlediği, Dursunbey Geleneksel Yağlı Pehlivan güreşlerinin 77.’si bu yıl 15 Ağustos 2016 Pazartesi günü yapılacak.

13.08.2016 15:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dursunbey Belediyesinin düzenlediği, Dursunbey Geleneksel Yağlı Pehlivan güreşlerinin 77.'si bu yıl 15 Ağustos 2016 Pazartesi günü yapılacak.

Balıkesir Bölgesindeki en köklü müsabakalarından biri olan ve her yıl Panayırın son günü yapılan Geleneksel Yağlı Pehlivan güreşleri, bu yıl 77. kez yapılacak. Her yıl Kırkpınar'da güreşen ünlü pehlivanların katıldığı Dursunbey yağlı güreş müsabakalarına, bu yılda pehlivanların ilgisinin yüksek olması bekleniyor. Güreşlerde Kırkpanırın bu yılki altın kemer sahibi Recep Kara' da katılarak mücadele edecek.

Güreşlere ayrıca Orhan Okulu, Fatih Atlı, Mehmet Yeşil Yeşil, İsmail Koç, Süleyman Aykırı, Abdullah Güngör, Serhat Balcı, Kaan Kaya, Güngör Ekin, Ekrem Yavuz gibi Kırkpınarda ün yapmış 27 pehlivanların katılacağı güreşlerde dereceye giren pehlivanlara çeşitli miktarlarda para ödülleri verilecek.

Ağalığını Yusuf Turhan'ın yapacağı Geleneksel Dursunbey Yağlı Güreş karşılaşmalarında güreş severler sabah saatlerinden akşam saatlerine dek önemli karşılaşmaları izleme fırsatı bulacak. Ünlü Kırkpınar cazgırlarının da katılacağı güreşler bu yıl Kırkpınarı aratmayacak. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dursunbey 77. Geleneksel Yağlı Güreşleri Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement