Edebali'den Tesiad'a Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Edebali'den Tesiad'a Ziyaret

Edebali\'den Tesiad\'a Ziyaret

AK Parti Yıldırım Belediye Başkan Adayı İsmail Hakkı Edebali, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı ve teşkilat mensuplarıyla seçim çalışmaları kapsamında Tüm Etkin Sanayici İşadamları Federasyonu’nu (TESİAD) ziyaret etti.

12.02.2014 12:11

AK Parti Yıldırım Belediye Başkan Adayı İsmail Hakkı Edebali, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı ve teşkilat mensuplarıyla seçim çalışmaları kapsamında Tüm Etkin Sanayici İşadamları Federasyonu'nu (TESİAD) ziyaret etti.

Federasyon Genel Başkanı İlyas Bozkurt, ziyaret sırasında belediyeciliğin temelinde halkın mutluluğuna yönelik çalışmalar yapılması gerekliliği bulunduğunu söyledi. Bozkurt, Edebali'ye hitaben, "Katılımcı demokrasi anlayışını sergilemek geleceğe emin adımlarla yürümenin anahtarıdır. Sizin seçim çalışmalarınızda yönetişim anlayışından bahsetmeniz bizleri sevindirmiştir. Çünkü yönetişim kavramında halk vardır. Alacağınız kararlarda ve projelerinizde halka rağmen değil halkla beraber olacağınızı ifade ediyorsunuz. Bu çok önemli bir anlayış… Bizler de yılların getirdiği deneyimlerimizle belediyelerimize gereken desteği her zaman vereceğiz. Kucaklayıcı olan ve geleceği hedefleyen sanayici ve işadamları olarak aynı amaç doğrultusunda hizmet yarışında bize düşeni yapmaya hazırız" dedi.

AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı ise Yıldırım'da aranan her özelliğin mevcut olduğunu söylerken, iş dünyasının desteğinin de önemli olduğunu dile getirdi.

EDEBALİ'DEN MESAJLAR...

AK Parti Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Türkiye 11 yıl önce AK Parti hükümetiyle ciddi bir kalkınma hamlesi başlattığını ve bu kalkınma hamlesinin devam ettiğini söyledi. Türkiye'nin bugün sürdürdüğü ulusal kalkınma hamlesinin bölgesel ve yerel olmak üzere iki önemli ayağı olduğunu söyleyen İsmail Hakkı Edebali, şöyle konuştu:

"Ben kalkınmayı bu üçlü yapıyla tarif ediyorum; ulusal kalkınma insan vücudundaki kan dolaşım sistemi olarak değerlendirirsek, bölgesel kalkınma ana damarlarımızı, yerel kalkınma ise kılcal damarlarımızı temsil etmekte. Kılcal damarları oluşturan yerel kalkınmada belediyelerimizin geliştirdiği proje ve hizmetlerinin büyük önemi var. Bu çerçevede yerel yönetimlerin tüm yerel dinamikleri kalkınma amaçları etrafında kenetlemesi, bu yöndeki çalışmaları desteklemesi büyük önem arz etmekte. Konunun bir başka önemli yönü ise yerel kalkınmada kentlerin sahip olduğu rekabet gücüdür. Kentler rekabet gücünü; hünerli ve eğitimli iş gücü, etkili modern altyapı, duyarlı bir yerel yönetim sistemi, esnek arazi ve gayrimenkul piyasası, yüksek çevre standartları ve yaşam kalitesine yönelik düzenlemelerden alıyorlar."

"ORTAK BİR DİLİ KONUŞUP, BİRLİKTE ADIMLAR ATACAĞIZ"

Milletin teveccühü ile göreve seçilmesi durumunda, 30 Mart'tan sonra TESİAD gibi sivil toplum kuruluşların desteği ve katılımıyla Yıldırım'ın rekabet gücünün her başlıkta artırılacağını söyleyen İsmail Hakkı Edebali, "Yıldırım'da üretim yapan tekstilden otomotiv yan sanayiye, mobilyadan gıdaya tüm sanayi kuruluşlarının ilçemizin rekabet gücünün artırılmasına hizmet edecek tüm taleplerini dikkate alacağız. Yıldırım'da üretim yapan ve marka olmak isteyen tüm kuruluşlarımızı da destekleyeceğiz. Kaldı ki kentsel dönüşüm hamlesiyle Yıldırım'da ticaret ve üretim hayatında yeni başlıklar gündemimize gelecek. Örneğin kentsel dönüşüm hamlesi öncesinde ilçemizin üretim gücünü ve durumunu tespit etmek için bir sanayi envanteri çıkarmak ve yani bir durum analizi yapmak istiyoruz. Ardından tüm sivil toplum kuruluşu ve firma temsilcilerinin katılımıyla sanayide bir stratejik eylem planını hayata geçirmek istiyoruz. Ortak bir dili konuşup, birlikte adımlar atacağız ve Yıldırım'dan çıkacak markaların uluslararası pazarlarda yer alması ve tanıtımı konusunda tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz." - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Edebali'den Tesiad'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement