Eğitimde Fatih Projesi Tablet Dağıtım Töreni - Son Dakika
Yerel

Eğitimde Fatih Projesi Tablet Dağıtım Töreni

Eğitimde Fatih Projesi Tablet Dağıtım Töreni

Kütahya Valisi Yılmaz, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Eğitimde FATİH Projesi kapsamında düzenlenen tablet dağıtım törenine katıldı.

17.02.2014 17:25

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Eğitimde Fırsatları Artırma Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH) Projesi kapsamında düzenlenen tablet dağıtım törenine katıldı.

Yılmaz, Kütahya Sosyal Bilimler Lisesi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, gençlerin şanslı olduğunu, her türlü bilgi ve birikimin artık hard disklerde saklanabileceğini kaydetti.

İnsana yapılan yatırımın en büyük yatırım olduğunu kaydeden Yılmaz, şöyle konuştu:

"Hem merkezi hükümet bütçesinden hem de İl Özel İdare bütçesinden bugüne kadar eğitimle ilgili hiçbir kısıtlamaya gitmedik. 30-40 yıl önce okula başladığımızda birleştirilmiş sınıflarda eğitim gördük. Tek bir öğretmenin ders verdiği okullarda okuduk. O zamanlar tebeşirleri, sınıftaki yakacakları dahi öğrenciler alırdı. Bugün çok şükür kendi donanımını, kendi bilgisayar yazılımını kendi programını yapan ve öğrencilerine bilgisayar tabletini masasına koyan bir devlet var. Dünyanın bir çok yerinde olmayan bu imkanlar sizlerin hizmetine sunuldu. Tabletler kademeli olarak 5 yıl içerisinde 9. sınıf öğrencilerimizden başlamak üzere dağıtılmaya başlanacak."

Konuşmanın ardından Yılmaz, tabletleri öğrencilere dağıttı.

Törene, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, Kütahya Cumhuriyet Başsavcısı Atilla Aslan, İl Milli Eğitim Müdürü Çoşkun Esen, Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Mithat Ekici, öğretmen ve öğrenciler katıldı. - Kütahya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eğitimde Fatih Projesi Tablet Dağıtım Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement