Emek ve Demokrasi Güçleri'nden Üniversite Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Emek ve Demokrasi Güçleri'nden Üniversite Açıklaması

Emek ve Demokrasi Güçleri\'nden Üniversite Açıklaması

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri, ülke genelindeki üniversitelerde ve Akdeniz Üniversitesi’ndeki öğrencilere yönelik artan baskı, saldırı ve soruşturmaları protesto etmek için basın açıklaması yaptı.

05.03.2015 14:01

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri, ülke genelindeki üniversitelerde ve Akdeniz Üniversitesi'ndeki öğrencilere yönelik artan baskı, saldırı ve soruşturmaları protesto etmek için basın açıklaması yaptı.

Akdeniz Üniversitesi(AÜ) Meltem Kapısı'nda bir araya gelen Emek ve Demokrasi Güçleri üyeleri ve üniversite öğrencileri adına basın açıklamasını Eğitim Sen Antalya Şubesi Sekreteri Hüseyin Karabulut yaptı. Soruşturmaları protesto etmek isteyen öğrencilerin üzerine polis ve özel güvenlikçilerin gönderildiğini ileri süren Karabulut, üniversitelerde şiddet olaylarının tırmandığını kaydetti. Akdeniz Üniversitesi'nde silahlı kişilerin olduğunu ve öğrencileri tehdit ettiğini iddia eden Karabulut, "Daha önce de demokratik ve anayasal haklarını kullandıkları gerekçesiyle yüzlerce öğrenciye soruşturma açan ceza yağdıran AÜ, siyasi iktidarın istediği korku iklimini oluşturamamış olacak ki şimdi de polis, özel güvenlik ve sivil faşist üçlüsünü sahneye sürmüştür. Buradan AÜ Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe'ye sesleniyoruz. İlerici ve yurtsever öğrencilerin basın açıklamalarında stant açmalarına bile tahammül edemezken, silahla elini kolunu sallayarak dolaşanlara neden engel olmuyorsunuz? Bunlar üniversite öğrencisi midir? Bilginiz dahilinde mi üniversite içinde dolaşıyor? Bunlara ilişkin yaptığınız bir şey var mı?" diye sordu.

Basına yansıyan silahlı fotoğraflara ilişkin ciddi bir soruşturma başlatılması gerektiğini belirten Karabulut, "Aksi halde üniversitemizde yaşanacak herhangi bir olumsuzluğun baş sorumlusu Rektör ve Antalya Valisi olacaktır. Emek ve Demokrasi Güçleri olarak gelişmeleri yakından takip ediyoruz" diye konuştu.

"Baskı ve soruşturmalara karşı öğrencilerimizin yanındayız" pankartı açan platform üyeleri daha sonra sessizce dağıldı.

Açıklamanın ardından kapanan yol yeniden trafiğe açıldı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Emek ve Demokrasi Güçleri'nden Üniversite Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement