'En Büyük Darbeyi Roman Aileleri Görecek' - Son Dakika
Yerel

'En Büyük Darbeyi Roman Aileleri Görecek'

\'En Büyük Darbeyi Roman Aileleri Görecek\'

Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Turan Şallı, mis sabunu üretimi, satışı ve ihracatına getirilmesi düşünülen kısıtlamaya tepki gösterdi.

14.06.2013 10:01

Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Turan Şallı, mis sabunu üretimi, satışı ve ihracatına getirilmesi düşünülen kısıtlamaya tepki gösterdi. Söz konusu yasaklamanın gerçekleştiği takdirde geçimini bu işten sağlayan ailelerin perişan olacağını ifade eden Şallı, "Yasaklama kararı kesin olarak sonuçlanırsa, en çok evlerinde yapmış oldukları bu ürünleri satıp geçimini sağlayan Roman kadınlarımızı ve aileleri ekonomik olarak etkilenecek" dedi.

Şallı, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Güler'in mis sabunun üretimi, satışı ve ihracatına birtakım kısıtlamalar getirileceğini belirtmesi üzerine yazılı bir açıklama yaptı. 17'inci yüzyılda Osmanlı'da güzelliğin ve temizliğin simgesi haline gelen, son zamanlarda Edirne'de geleneksel el sanatlarından olan mis meyve sabunuyla ilgili devletin ilgili kurumları tarafından üretimi konusunda kurslar açıldığını ve bu kurslarda büyük başarılar elde edildiğini ifade eden Şallı, yazılı olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"ROMAN AİLELER BİRAZ DAHA YOKSULLUĞUN İÇİNE SÜRÜKLENECEK'

"Mis sabunculuğu Edirne'de ticari yönden büyük bir sektör haline gelmiştir. Yasaklama kararı gerçekleşirse bunca emek verilen ve halen ürettikleri ürünleri satamayan ve çok sayıda ürünün satılamaması, bu işten geçinenleri perişan edecek. Edirne ekonomisine büyük zarar vereceğini düşündüğümüz yasaklama kararı kesin olarak sonuçlanırsa en çok evlerinde yapmış oldukları bu ürünleri satıp geçimini sağlayan Roman kadınlarımızı ve aileleri ekonomik olarak etkileyecek, biraz daha yoksulluğun içine sürükleyecektir. Roman açılımı yapan hükümet, Roman kadınlarının çoğunun tek geliri olan bu el sanatlarını yasaklama getirilmesini anlamakta zorluk çekmekteyiz. Yasaklama gerçekleşirse, yanlış karar olacaktır." - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'En Büyük Darbeyi Roman Aileleri Görecek' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement