Ankara'da kayıtlı olduğu kütüphane tarafından "en çok kitap okuyan kişi" ödülü verilen Bahattin Köksal, okuma alışkanlığının önemine işaret ederek, "Okuma alışkanlığı olmadan ülkelerin ve toplumların gelişmesi güç olur
Ankara'dan taşınarak Didim'e yerleşen Köksal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri'nden 1973 yılında emekli olduktan sonra 15 yıl Yerel Yönetimler Gazetesi'ni çıkardığı'nı, Ankara'da kayıt yaptırdığı Adnan Ökten Halk Kütüphanesi'nden 4 yıl 10 ay içinde aldığı 760 kitap ile 48. Kütüphaneler Haftası'nda "en çok kitap okuyan kişi" ödülüne layık görüldüğünü belirtti.
Kitap okuma alışkanlığının toplumlar açısından önemine işaret eden Köksal,
"Ülkemizde 60 kişiye bir kitap düşerken, Rusya'da kişi başına 60 kitap düşüyor. Okuma alışkanlığı olmadan ülkelerin ve toplumların gelişmesi güç olur. Ben bunu çok önemsiyorum. Okuma alışkanlığını küçük yaşta topluma aşılamalıyız. Çocuklarımı kitapları oyuncak gibi görmeli, sevip okşamalı" dedi.
Muhabir: Bahri Aşık/ Suat Deniz
Yayıncı: Ufuk Kırabalı - AYDIN
Son Dakika › Yerel › 'En Çok Kitap Okuma' Ödüllü Köksal Açıklaması - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.