Entegre Yönetim Sistemleri Denetimi' Açılış Toplantısı Gerçekleşti - Son Dakika
Yerel

Entegre Yönetim Sistemleri Denetimi' Açılış Toplantısı Gerçekleşti

Entegre Yönetim Sistemleri Denetimi\' Açılış Toplantısı Gerçekleşti

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi bünyesinde ISO Kalite Belgesi, Entegre Yönetim Sistemleri Denetimi açılış toplantısı düzenlendi.

13.06.2017 16:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi bünyesinde ISO Kalite Belgesi, Entegre Yönetim Sistemleri Denetimi açılış toplantısı düzenlendi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda düzenlenen toplantıya Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya, genel sekreter yardımcıları, daire başkanları, büyükşehir belediyesi personeli ve TSE denetmenleri katıldı.

Toplantıda konuşma yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Kaan Gaytancıoğlu, "Kalite Yönetim Sistemini uygulamaya karar vermek, kuruluşun genel performansını arttırmaya yardım etmesi ve sürdürülebilir kalkınma inisiyatiflerine sağlam bir temel oluşturması bakımından bir kuruluş açısından stratejik bir karardır. Biliyorsunuz bu kalite yönetim sisteminin ilk cümlesidir. Bu bilinçle 8 Nisan 2014'te görevi devralan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve üst yönetimin başlatmış olduğu ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi çalışmaları dönem içinde ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi ve TS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemleri çalışmaları ile uyumlu hale getirilmiştir. Böylece Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin vizyonu, misyonu, ilkeleri ve temel değerleri doğrultusunda gelişen ve güncel teknolojileri kullanarak sürekli gelişen ve faaliyet gösterdiği her alanda paydaş memnuniyetini arttırmayı hedefleyen bir Entegre Yönetim Sistemi inşa edilmiştir. Bu inşa sürecinde 24 ana süreç belirlenmiş, 108 adam bölü gün eğitim gerçekleştirilmiş, bin 530 sayfa doküman, belge ve talimat hazırlanmış, 305 adet performans göstergesi tespit edilmiş, 140 adet iş kolu oluşturulmuş, iç denetimlerden toplam 85 lokasyon tektik edilmiştir. İki kez de denetimi gözden geçirme toplantısı gerçekleştirilmiştir" dedi.

Gelecek nesil yöneticilere ve çalışanlara bırakılacak olan entegre sistemin hatayı düzelten değil, hatayı kaynağında düzelten bir yerel yönetim olunmasında vesile oluşturacağının aşikar olduğunun altını çizen Kaan Gaytancıoğlu "Artık, üst yönetimden yönetim sistemi sorumlularına, memurlarımızdan park bahçe çalışanlarımıza bugüne kadar yaptıklarımızın denetlenmesi safhasına gelmiş durumdayız. Şu anda eminiz ki denetimimiz Türkiye'nin ciddi kurumlarından biri olan TSE'nin birbirinden değerli denetimcileri tarafından yapılacaktır. Kendilerince görülecek tüm eksiklikler hizmet gelecek dönemlerde kalitemizi arttıracak önemli iyileştirmelere de aracı olacaktır. Bu yüzden denetim ekibimize Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin entegre yönetim sistemine vereceği doğrudan katkılar ve bu vesile ile neredeyse 1 milyona ulaşan nüfusu ile Tekirdağ halkına yapacakları yardımlar nedeniyle teşekkürü bir borç bilirim" şeklinde konuştu.

"Hizmetlerin en iyi şekilde yapılabilmesi için bu belgelerin gerekliliğine inanıyorum"

Genel Sekreter Kaan Gaytancıoğlu'nun ardından konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise "Bugün özel, güzel ve önemli bir gün. Kalite Yönetim Sistemi, Çevre Yönetim Sistemi ve İş Sağlığı İş Güvenliği Denetim Sistemi belgelerini almayı en çok arzu eden kişilerin başında geliyorum. Daha önce ISO 9001 belgesi almış ve Tekirdağ'da hizmet ettiğim kurumda ilk defa kendi sektöründe OHSAS belgesi almış bir fabrikanın müdürlüğünü yaptığım için işin ciddiyetini yakından biliyorum. Büyükşehir belediyeciliğinde üç yılı geride bırakmış bir belediye olarak bu belgeleri almış olmak için istemiyoruz. Hak etmiyorsak bize hiçbir belgeyi vermeyin. Bu belgeyi aldıktan sonra, belgenin gereken şart ve koşullarına uyulması gerek. Bu nedenle bu sistemi kurarken öncelikli olarak belgelendirme konusunda uzman personel aldık. Tekirdağ farklı bir şehir. Şehrin beş ayrı vizyonu var. Hizmetlerimizin her sektöre uyumlu bir şekilde hızlanması ve güçlenmesi gerekiyor. Bu sistemi sağlam bir şekilde kurmayı başarırsak geleceğe çok sağlam bir miras bırakmış olacağız. Seçim kitapçığımızda ikinci maddede yer alan 'ISO 9001 Kalite Belgesi alacağım' hedefinde bugün o noktaya gelmiş olmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyorum. Bizi bekleyen çok önemli hizmetler var. Bizler de bu süreçte hizmetlerin en iyi şekilde yapılabilmesi için bu belgelerin gerekliliğine inanıyorum. Bu bakımdan bugünü tarihi bir gün olarak nitelendiriyor, denetimin başarılı geçmesini diliyorum" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin tanıtımının yapıldığı film izlendi. TSE Baş Tetkikçileri Celal Aşkaroğlu ve Mehmet Üsrev'in TSE Belgesinin Önemi konulu sunumları ile devam eden toplantı Büyükşehir Belediyesi İş Sağlığı ve Güvenliği Müdürlüğü personeli Demet Yetişkin'in TSE Kalite belgesinin alınması kapsamında gerçekleştirilen çalışmaları anlatması ve Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 'Kalite Yolculuğumuz' isimli kısa tanıtım videosunun izlenmesi ile son buldu. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Entegre Yönetim Sistemleri Denetimi' Açılış Toplantısı Gerçekleşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement